NYE ANKLAGER: Levi Leipheimer (t.v) får sine blodverdier fra fem år tilbake offentliggjort av en tidligere sjef. Her med Radioshack-lagkamerat Lance Armstrong. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
NYE ANKLAGER: Levi Leipheimer (t.v) får sine blodverdier fra fem år tilbake offentliggjort av en tidligere sjef. Her med Radioshack-lagkamerat Lance Armstrong. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

Tror Leipheimer var dopet i 2005

Tidligere sjef peker på blodverdier.

|||Hans-Michael Holczer som ledet Levi Leipheimers Gerolsteiner-lag, beskylder amerikaneren for å ha vært dopet i 2005.

I en bok den tidligere manageren for Leipheimers lag har gitt ut, påstår han at amerikaneren så vidt unngikk en positiv dopingtest i forbindelse med Tour de France-starten for fem år siden.

I boken med navnet «Garantert positiv» skriver Holczer at Leipheimer hadde blodverdier før Tour-starten i 2005 som «viste en svært høy sannsynlighet for manipulasjon.» Han skriver også at blodverdiene var så unormale at han ble rådet av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å trekke Leipheimer fra Touren det året.

Blodprofilen til Leipheimer viste en verdi av 132,8. Det normale varierer mellom 85 og 95, og den høyeste tillatte grensen for denne verdien er 133. Leipheimers blodprofil var altså så vidt under tillatt grense.

UCI mente Holczer måtte finne en måte å få Leipheimer ut av laget på, men det klarte ikke Gerolsteiner-manageren. Dermed fullførte Leipheimer Tour de France også dette året. Han endte på sjetteplass totalt, vel 11 minutter bak vinneren, Lance Armstrong.

Like etter at Touren var over gikk Leipheimer til topps i Tyskland Rundt. Da slo han tidligere Tour-vinner Jan Ullrich som også har vært innblandet i doping.

I år endte amerikaneren på 13.-plass i Tour de France.

(NTB)