Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror luka blir spist opp

Jose Mourinho tror Chelseas forsprang på ni poeng blir spist opp. Samtidig frykter han at Claude Makelele blir ute lenge med en alvorlig kneskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Newcastle - uten spissduoen Alan Shearer og Michael Owen - tre nummer for små for revansjesugne Chelsea. Laget har, uvant nok, tapt de foregående to kampene. Uten å score mål.

Det har gått innpå manager Jose Mourinho.

-  Livet er vanskelig når du taper, spesielt når du er vant til å vinne. Du blir ikke glad av sånt, sier portugiseren.Nå er han ovenpå igjen.

-  Det er hyggelig å vinne, konstaterte han etter gårsdagens seier.

Tenkte bytter

Ved pause sto det 0- 0 på Stamford Bridge, en arena Newcastle ikke har vunnet på siden 1986. Men pausen var akkurat det de blå trengte. Sju minutter etter at kampen var i gang igjen, sto det 2- 0 og alt var avgjort. Joe Cole ga 1- 0 alene mot Shay Given, Hernan Crespo avsluttet iskaldt til 2- 0 og på overtid satte Damien Duff inn 3- 0 - via fjorårets Chelsea-spiller Scott Parker.

-  Det jeg gjorde i pausen var bare å forberede laget på de byttene jeg kom til å gjøre i siste halvdel av omgangen, dersom resultatet da fortsatt var 0- 0, forklarer Mourinho.

Spår sen avgjørelse

SCORINGSRUS: Hernan Crespo 8t.v.) feirer sitt avgjørende 2-0-mål sammen med Frank Lampard. Joe Cole og Damien Duff scoret de andre målene for Chelsea. Foto: Stephen Hird/ Scanpix/ Reuters
SCORINGSRUS: Hernan Crespo 8t.v.) feirer sitt avgjørende 2-0-mål sammen med Frank Lampard. Joe Cole og Damien Duff scoret de andre målene for Chelsea. Foto: Stephen Hird/ Scanpix/ Reuters Vis mer

Med 3- 0 over Newcastle økte Chelsea sitt forsprang til toer Wigan. Avstanden er nå ni poeng. Like bak Wigan følger gullutfordrerne Manchester United og Arsenal. Alle de tre lagene bak Chelsea har én kamp til gode på mesterlaget.

Nå advarer Mourinho alle mot å tro at løpet er kjørt.

-  Jeg sa før sesongen at vi kommer til å vinne ligaen i siste serierunde, og det tror jeg fortsatt.Det betyr i så fall at han regner med at ett av de andre lagene henter inn minst ni poeng fram mot våren. Ikke alle er enig med portugiseren i den spådommen.

Frykter for Makelele

Det som imidlertid åpner for at Chelsea kan få trøbbel, er nyheten om at Claude Makelele pådro seg en smertefull skade i kneet i går. Den franske midtbanesjefen spilte bare 14 minutter etter et sammenstøt med nevnte Scott Parker.

Med sin brede stall er ikke Mourinho spesielt bekymret for hvordan det problemet skal løses.

-  Jeg har ingen bekymringer omkring laguttak. Det som bekymrer meg er skader. Jeg vil ha alle alternativer tilgjengelige, men Claude kunne ikke fortsette. Han føler smerte i kneet, sier Chelsea-sjefen.

Det vil nå bli foretatt nærmere undersøkelser for å finne ut omfanget av skaden.

-  Men når en spiller som Claude ikke kan fortsette, kan det være snakk om noe alvorlig. Vi må bare vente og se, sier Mourinho.

Jose Mourinho

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!