- Tror Magnus har følt på forventningspresset

Kjemper beinhard kamp om Norway Chess-tittelen.

MØTER NY RUSSER: Aleksandr Grisjtsjuk kikket på partiet mellom Sergej Karjakin og Magnus Carlsen i runde seks. I dag møter han selv nordmannen. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet.
MØTER NY RUSSER: Aleksandr Grisjtsjuk kikket på partiet mellom Sergej Karjakin og Magnus Carlsen i runde seks. I dag møter han selv nordmannen. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Norway Chess er inne i turneringens avsluttende fase. I løpet av tre partier skal det avgjøres hvem som stikker av med den prestisjefylte tittelen og nærmere én million kroner i premiepenger.

Stillingen forut for runde sju er ekstremt jevn. Fra første- til sisteplass skiller det bare ett poeng. Alt kan fremdeles skje. Alle kan ennå vinne Norway Chess.

Kjenner på presset Med 3.5 poeng, topper Magnus Carlsen (23) sammenlagtlista sammen med russiske Vladimir Kramnik (38) og italienske Fabiano Caruana (21).

Nordmannen har likevel ikke vært helt fornøyd med spillet sitt under oppholdet i Stavanger. Etter partiene mot Veselin Topalov (39) og Levon Aronian (31) i runde fem og seks, var han også fullstendig utslitt.

Det forklarer Henrik Carlsen med at sønnen både har slitt med søvnproblemer og blitt påvirket av de massive forventingene som følger når verdens beste spiller bringer sjakksirkuset hjem til Norge.

- Jeg tror nok Magnus har følt litt på det ekstra forventingspresset ved å være på hjemmebane, forteller Carlsen senior til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer