Tror Marit Bjørgens skitest lurte den svenske landslagssjefen

Trodde Bjørgen skulle gå klassisk etappe i morgen.

SKITEST TIL BESVÆR: Da Marit Bjørgen testet klassiskskiene sine i forkant av den klassiske tremila lørdag, trodde den svenske landslagssjefen at hun skulle gå en klassisk etappe på stafetten i morgen, og satte opp Charlotte Kalla for å matche Norge. Det skal hun ikke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKITEST TIL BESVÆR: Da Marit Bjørgen testet klassiskskiene sine i forkant av den klassiske tremila lørdag, trodde den svenske landslagssjefen at hun skulle gå en klassisk etappe på stafetten i morgen, og satte opp Charlotte Kalla for å matche Norge. Det skal hun ikke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Den svenske landslagssjefen Rikard Grip overrasket alle med å sette opp Charlotte Kalla på Sveriges andreetappe på stafetten i morgen.

Det banet vei for stjerneskuddet Stina Nilsson på ankeretappen, men valget av Kalla på en klassisk etappe overrasket alle med kjennskap til det svenske langrennsmiljøet.

Overfor det svenske nyhetsbyrået TT begrunnet Grip valget med at de mistenkte at Marit Bjørgen skulle gå en klassisk etappe, og satte opp Kalla for å unngå å miste grepet om stafetten allerede der.

Da det norske laget ble kjent, med Marit Bjørgen på sin vante ankeretappe, ble det stor oppstandelse blant de svenske pressefolkene i Falun.

Kunne det virkelig være sant? Hadde Rikard Grip blitt lurt?

- Marit var nok der og testet klassiskskia sine av en helt annen grunn enn at hun skulle gå en stafettetappe, sier den norske landslagssjefen, Egil Kristiansen, til Dagbladet.

- Men jeg tror ikke Rikard er blitt lurt. Han er ikke så lett å lure, småler han.

For det er ingen tvil om at også Kristiansen og de norske jentene ble overrasket over det svenske stafettuttaket. Glade ble de også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer