SKITEST TIL BESVÆR: Da Marit Bjørgen testet klassiskskiene sine i forkant av den klassiske tremila lørdag, trodde den svenske landslagssjefen at hun skulle gå en klassisk etappe på stafetten i morgen, og satte opp Charlotte Kalla for å matche Norge. Det skal hun ikke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKITEST TIL BESVÆR: Da Marit Bjørgen testet klassiskskiene sine i forkant av den klassiske tremila lørdag, trodde den svenske landslagssjefen at hun skulle gå en klassisk etappe på stafetten i morgen, og satte opp Charlotte Kalla for å matche Norge. Det skal hun ikke. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tror Marit Bjørgens skitest lurte den svenske landslagssjefen

Trodde Bjørgen skulle gå klassisk etappe i morgen.

FALUN (Dagbladet): Den svenske landslagssjefen Rikard Grip overrasket alle med å sette opp Charlotte Kalla på Sveriges andreetappe på stafetten i morgen.

Det banet vei for stjerneskuddet Stina Nilsson på ankeretappen, men valget av Kalla på en klassisk etappe overrasket alle med kjennskap til det svenske langrennsmiljøet.

Overfor det svenske nyhetsbyrået TT begrunnet Grip valget med at de mistenkte at Marit Bjørgen skulle gå en klassisk etappe, og satte opp Kalla for å unngå å miste grepet om stafetten allerede der.

Da det norske laget ble kjent, med Marit Bjørgen på sin vante ankeretappe, ble det stor oppstandelse blant de svenske pressefolkene i Falun.

Kunne det virkelig være sant? Hadde Rikard Grip blitt lurt?

- Marit var nok der og testet klassiskskia sine av en helt annen grunn enn at hun skulle gå en stafettetappe, sier den norske landslagssjefen, Egil Kristiansen, til Dagbladet.

- Men jeg tror ikke Rikard er blitt lurt. Han er ikke så lett å lure, småler han.

For det er ingen tvil om at også Kristiansen og de norske jentene ble overrasket over det svenske stafettuttaket. Glade ble de også.

- Jeg tror Marit ble mer beroliget av å skulle møte Stina enn Charlotte, men Stina er absolutt en god femkilometerløper, så det blir hardt uansett, sier Kristiansen.

- Men ble du glad da du så hvordan de hadde komponert laget?

- Eh... Ja, sier Kristiansen og ler. 

• Stafetten begynner klokka 13.30 i morgen.