Tror megalønna vil skape sjalusi

- Vi trenger ikke Ronaldo, sier Real-stjerne.

(Dagbladet.no): Mens en Cristiano Ronaldo på krykker boltret seg i blitzregnet på den røde løperen under en prisutdelingsgalla i Los Angeles i regi av sportsnettverksgiganten ESPN,  lot Real Madrid-stjernen Wesley Sneijder seg intervjue av sportsavisen AS hvor overgangsspekulasjonene rundt den skadde portugiseren var et av temaene.

Men på tross av at Ronaldo har uttalt at det vil være en drøm å spille for Real Madrid, er ikke Sneijder sikker på at det vil være noen god idé for stemningen i garderoben på Santiago Bernabeu.

Nederlenderen, som var en av de store profilene under sommerens EM, frykter nemlig at Ronaldos lønnskrav kan skape misunnelse blant allerede høyt garsjerte Madrid-stjerner.

- Sannheten er at det kan være tilfellet til en viss grad. Det vil være ødeleggende for en spillergruppe om en spiller får mye høyere lønn enn resten. For meg har det ingen betydning, men jeg vet at det er andre spillere som ikke ville like det, påpeker Sneijder i intervjuet med AS, gjengitt av blant annet Sky Sports. 

Trenger ikke forsterke

Den nederlandske playmakeren understreker at Ronaldo er en fantastisk fotballspiller, og at han vil bli ønsket velkommen om klubbpresident Ramon Calderon skulle lykkes i å realisere drømmeovergangen sin.

Likevel er Sneijder av den mening at «Los Merengues» ikke trenger nevneverdig med forsterkninger i jakten på sitt tredje strake La Liga-pokal og suksess i Champions League.

- Jeg tror ikke Real Madrid trenger å kjøpe noen. Mot slutten av forrige sesong framstod vi som veldig solide, og laget beviste at det har vokst. Det eneste vi muligens trenger er en ny spiss, sier Sneijder.
 

STERKE NOK: Wesley Sneijder (bak t.v.) kunne sammen med Pepe og Real Madrid feire en solid sesong med seriegull i mai. Den nederlandske playmakeren mener klubben ikke trenger å forsterke med Cristiano Ronaldo i sommer. Foto: EPA/Scanpix
STERKE NOK: Wesley Sneijder (bak t.v.) kunne sammen med Pepe og Real Madrid feire en solid sesong med seriegull i mai. Den nederlandske playmakeren mener klubben ikke trenger å forsterke med Cristiano Ronaldo i sommer. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Han påpeker dessuten at Real Madrid er i besittelse av menn med de samme kvalitetene som Ronaldo representerer.

- Vi har allerede spillere som minner om ham, som Robben og Robinho. Det er åpenbart at han ville være en verdifull forsterkning, men også det å opprettholde stabilitet og kontinuitet i troppen er viktig, mener nederlenderen.

Vil beholde Robinho

Sneijder synes det er viktigere prioritere å beholde Robinho til å bli enn å hente Ronaldo, etter at det ble rapportert tidligere i uken at Chelsea skal ha lagt inn et rekordbud på førstnevnte.

- Jeg vil at Robinho skal bli værende i klubben fordi jeg synes han har mye av det samme som Cristiano Ronaldo. Enkelte kritikere mener at han ikke spiller spesielt bra i storkamper, men jeg har også sett Ronaldo forsvinne i noen av Manchester Uniteds viktige oppgjør. En spiller kan ikke prestere på samme, høye nivå hele sesongen igjennom, understreker Sneijder.

Tror megalønna vil skape sjalusi
MR. HOLLYWOOD: Cristiano Ronaldo nyter statusen som et av fotballverdenens aller største navn på den røde løperen til ESPYs Awards i Los Angeles i natt; en prisutdeling i regi av sportsnettverket ESPN.