Paolo Assogna

Tror Mourinho gir «blaffen»

Journalist i Sky Sports Italia, Paolo Assogna, mener Conference League ikke passer José Mourinho, og tror portugiseren allerede ser fram til å sette seg på flyet tilbake til Italia.

I BODØ: Jose Mourinho under pressekonferansen før Europa Conference League-kampen mellom Bodø/Glimt og AS Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB
I BODØ: Jose Mourinho under pressekonferansen før Europa Conference League-kampen mellom Bodø/Glimt og AS Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASPMYRA (Dagbladet): Onsdag satte José Mourinho co. seg på flyet og med kursen mot Bodø. Rundt kl. 19:00 ankom hovedstadslaget Aspmyra, der de gjorde en kort inspeksjon på kunstgressmatta før de fort trakk inn i varmen igjen.

En som også satte kursen nordover er journalist i Sky Sports Italia, Paolo Assogna. Til Dagbladet forteller han at han dro «grytidlig» fra den italienske hovedstaden, byttet fly tre ganger, før han omsider ankom Bodø.

VÆRSJOKK: José Mourinho og AS Roma ble møtt av skikkelig ruskevær i Bodø i forkant av oppgjøret mot Bodø/Glimt i UEFA Conference League. På Dagbladets spørsmål om været, gjorde den legendariske manageren dette. Vis mer

- Blir for lite

Assogna har fulgt italiensk fotball i en årrekke som journalist. På spørsmål om hva han tror Mourinho tenker om kampen mot Glimt, svarer han:

- Hovedfokuset til Roma ligger i den hjemlige ligaen, Serie A. Mourinho tenker allerede på kampen neste helg mot Napoli.

TRAKK INN: Roma-leiren brukte ikke mange minuttene ute på Aspmyra. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet.
TRAKK INN: Roma-leiren brukte ikke mange minuttene ute på Aspmyra. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet. Vis mer

Helt tilbake i 2004 tok Mourinho - på sensasjonelt vis - Porto hele veien i Champions League. Seks år seinere gjentok han bragden og vant Europas gjeveste klubbturnering nok en gang, denne gangen med Inter.

- Tror du Conference League blir for liten for «The Special One»?

- Ja, den er altfor liten. Han har vunnet Champions League to ganger, og det er den turneringen som er den naturlig for «The Special One». Men han har en treårs plan med Roma, og denne turneringen er en del av den planen, slik det er nå, sier Sky-journalisten til Dagbladet.

Assogna tror imdlertid at det kan bli en god kamp til tross for utfordrende værforhold i Bodø.

- Mourinho er naturligvis bekymret for det utfordrende været her, men jeg tror Roma uansett kommer til å spille en god kamp, avslutter han.

Bryr seg lite

Glimt-trener Kjetil Knutsen og midtbanespiller Patrick Berg møtte også pressen på Aspmyra onsdag. Der fikk Knutsen spørsmål om hvordan det blir å dele sidelinja med Mourinho.

- Nå skal jeg svare helt ærlig. Jeg beundrer ham for den karrieren han har hatt, men det er ikke en viktig del av kampen. Igjen, en dyktig fyr som har fantastiske resultater og merittliste. Men kampen er de elleve ute på banen. Når kampen starter, har du 100 prosent fokus på den. Det kan høres rart eller kjedelig ut, men det er min tilnærming til det, sa Knutsen.

STORKAMP: Trener i Bodø/Glimt, Kjetil Knutsen, sier han beundrer Roma-trener José Mourinho som han skal møte i en storkamp torsdag 21. oktober. Video: FK Bodø/Glimt Vis mer

Midtbanegeneral Berg ble spurt av Dagbladet hvor høyt han setter Roma-kampen opp mot andre oppgjør han har vært involvert i karrieren.

- Jeg tror nok det blir den største enkeltkampen for min del, men tanke på at det er et steinkast unna der jeg har vokst opp. Det er veldig stort som Bodø-gutt å gå ut med Bodø/Glimt og møte en såpass stor motstander. Heldigvis blir det fulle tribuner og en virkelig stor folkefest. Så det blir nok den største opplevelsen for min del, sa Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer