Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conor McGregor gikk berserk

Tror mye av «galskapen» var planlagt. Kan gi milliardgevinst

Ekspert ser for seg at dette blir til tidenes seddelpresse.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Galskap eller strategi?

Da verdens største MMA-stjerne Conor McGregor gikk berserk i garasjeanlegget til et hotell i New York torsdag natt norsk tid, kan det være starten på turen mot historiens største MMA-kamp.

En kamp der Conor McGregor kan bli den første MMA-fighter som kan tjene en milliard kroner.

For inne i den bussen befant ubeseirede Khabib Nurmagomedov seg. Russeren har vunnet alle sine 25 MMA-kamper. Han debuterte i UFC i 2012 og har feid all motstand unna.

McGregor har nektet å stillle mot ham i kamp. Han mister sitt tittelbelte i lettvekt som Nurmagomedov i stedet skal slåss for mot amerikaneren Max Holloway.

GALSKAP? Conor McGregor gikk berserk. Om det var galskap eller ikke. En ekspert mener at det bare var starten på ferden mot tidenes største kamp i MMA. Foto: NTB Scanpix
GALSKAP? Conor McGregor gikk berserk. Om det var galskap eller ikke. En ekspert mener at det bare var starten på ferden mot tidenes største kamp i MMA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forbanna

Dette skal tilsyneltanende ha gjort McGregor lynende forbanna. Men så spørs det om det er hele historien.

- Conor McGregor har aldri brydd seg om sitt omdømme. Han bryr seg bare om penger. At han slengte en tralle og knuste et vindu på en buss kan vokse til å bli tidenes pengemaskin, sier MMA-ekspert David Garcia til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Tenk deg følgende scenario. Conor McGregor møter Khabib Nurmagomedov i tittelkamp i Russland. Etter skandalen med bussen vil dette bli tidenes største hype inn mot en MMA-kamp. Den kommer til å bli historiens største pay pr. view-kamp. Alle må se den.

- En plan

Garcia er ikke kategorisk på om det var strategi eller et anfall av galskap som gjorde at Conor McGregor gikk fullstendig amok.

- Hvorfor var Conor McGregor i det hele tatt i bygningen? Jeg tror han hadde en plan. Men at det gikk over styr på grunn av en mobbesituasjon i vestibylen på hotellet mellom Nurmagomedov og noen av hans folk mot hans venn Artem Lobov, beskriver David Garcia.

Bad guy

Han fortsetter:

HÅNDJERN: Conor McGregor ble ført bort i håndjern fredag ettermiddag. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
HÅNDJERN: Conor McGregor ble ført bort i håndjern fredag ettermiddag. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer

- Uansett så vil McGregor snu dette til sin fordel. Han har bestemt seg for å være the bad guy i bransjen. Og han tjener desidert mest. Det vil koste ham dyrt. Men det vil også kunne bli til det største i hans karriere, sier David Garcia til Dagbladet.

MMA-sjef Dana White har uttalt at dette var et svært dårlig karrierevalg av Conor McGregor.

Kastes ut?

Men MMA-ekspert Garcia ser at følgende kan komme til å skje:

- Det kan godt være at MMA-sjef Dana White kaster Conor McGregor ut av UFC. Men det blir mest sannsynlig bare midlertidig. Det dreier seg om penger. Og ingen genererer mer enn McGregor. Så kommer det en pressemelding fra McGregor at han angrer dypt det han har gjort. McGregor blir tatt inn i varmen igjen. Og ferden mot tidenes MMA-kamp er i gang, resonnerer David Garcia.

Han sier:

- Jeg er ganske sikker på at Conor McGregor kommer til å være svær på en pressekonferanse i ganske nær framtid. Der kommer han til å si at han er den første i UFC som kommer til å tjene hundre millioner dollar på en MMA-kamp.

David Garcia sier at Conor McGregor er den største klovnen av alle. Men legger til at han er en fantastisk fighter også.

Pengemaskin

- Det var selvfølgelig ingen bevisst handling det som skjedde. Han ville uansett ikke gå inn for å skade andre. Jeg tror han hadde en plan om å vise hvem som er konge overfor Khabib Nurmagomedov. Men at det gikk over styr. Det var en dum og arrogant handling så kort tid før Nurmagomedov skal gå kamp, sier Garcia.

Han fortsetter:

- Bevisst eller ubevisst får han til en enorm markedsføring av seg selv. Han er en pengemaskin.

Galskap

En av Norges beste MMA-utøverere er Kenneth Bergh. Han mener det som skjedde i garasjeanlegget i Brooklyn er ren galskap. Og ikke noen form for strategi.

- Dette var langt fra noen bevisst handling for å promotere seg selv. Man skader ikke andre. Tre kamper er trukket fra kortet lørdag. Her er det altså seks fightere som ikke får gå kamper på lørdag. Og McGregor er ansvarlig, sier Kenneth Bergh.

Artem Lobov skulle ha gått kamp, men den er trukket fordi han deltok i angrepet på bussen sammen med kameraten MCGregor.

I bussen befant flere UFC-fightere seg som skulle gått kamp. To ble skadet av glass-splinter og er nektet å gå kamp på UFC 223 i Barclays Center i Brooklyn natt til søndag.

Erstatning

Kenneth Bergh mener at nå må McGregor gjøre opp for seg.

- Ja, jeg mener at nå får han stå for sine handlinger og betale erstatninger til de fighterne som nå er fratatt muligheter til å tjene gode inntekter på sine kamper på dette stevnet. Jeg håper han blir tvunget til å betale.

Kenneth Bergh er slett ikke fornøyd med at McGregor gikk berserk.

- MMA har slitt med et frynsete rykte. Så har sporten greid å grave seg opp og inn i et bedre omdømme. Så skjer dette som ødelegger imaget.

Men også Kenneth Bergh ser at dette faktisk kan være starten til noe veldig stort i MMA.

- Ja, absolutt. Hvis Conor McGregor tar en kamp mot Khabib Nurmagomedov etter dette opptrinnet som går over hele verden, så blir det til det største som har skjedd. Men jeg er faktisk ikke helt sikker på om McGregor tør. Hvis Nurmagomedov kjører over Max Holloway, kan det hende at Conor ikke ønsker den matchen. For de to har nemlig ganske lik stil, sier Kenneth Bergh.

David Garcia mener uansett at den fighten vil finne sted om ikke lenge.

- Dette er starten på reisen mot tidenes money-fight i MMA, sier David Garcia.

YPPER: Den irske Conor McGregor og Eddie Alvarez starter å yppe og kaste stoler under en pressekonferanse i New York. Video: Reuters DV Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling