- BETYR INGEN TING: Tromsø-trener Steinar Nilsen tror ikke trenerbyttet i Brann vil bety noen ting når TIL reiser til Bergen på søndag. TIL må vinne for å ha mulighet til å unngå nedrykk. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
- BETYR INGEN TING: Tromsø-trener Steinar Nilsen tror ikke trenerbyttet i Brann vil bety noen ting når TIL reiser til Bergen på søndag. TIL må vinne for å ha mulighet til å unngå nedrykk. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

- Tror nok ikke Brann-spillerne vil skade seg i siste kampen

Steinar Nilsen tror ikke trenerbyttet i Brann vil bety noen ting.

Tromsø-trener Steinar Nilsen fikk fyken som Brann-trener i mai 2010, etter halvannet år i jobben. Siden har hans assistent, Rune Skarsfjord, styrt Brann-skuta.

Skarsfjord overlevde i jobben i to år mer enn Steinar Nilsen, men i dag kom beskjeden om at han gir seg som hovedtrener i Brann med umiddelbar virkning.

Steinar Nilsen «så ikke den komme».

- Ja, jeg ble overrasket over at det skjedde før den siste kampen, det skal jeg innrømme, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Trenerduellen forsvant Både Brann og Tromsø har hatt en forferdelig høst. Brann er på trygg grunn i Tippeligaen, takket være en god vårsesong, mens Tromsø er pukka nødt til å vinne i Bergen på søndag.

Ellers bærer det rett ned i Adeccoligaen.

Sett utenfra hadde Brann-Tromsø en ekstra dimensjon i at Steinar Nilsen måtte slå mannen han hadde som assistent for å kunne berge Tromsø fra nedrykk.

Med Rune Skarsfjords umiddelbare exit som Brann-trener, så har Kenneth Mikkelsen fått oppgaven med å lede Brann mot Tromsø på søndag.

- Betyr ingen ting For Skarsfjord ble tilværelsen i Bergen til slutt uutholdelig. En kravstor spillergruppe, et enda mer kravstort publikum og en kritisk og hardtslående presse spiste han til slutt opp. Så gjenstår det å se om trenerbyttet vil frigjøre noe energi i spillergruppa, og om stemingen på stadion vil påvirkes i positiv retning.

Steinar Nilsen tror effekten blir forsvinnende liten.

- Om Brann skulle spilt en europacupkamp eller spilt om medalje i serien, så kunne trenerbyttet kanskje hatt noen innvirkning. Men selv om de har byttet trener, så har Brann fortsatt ingen ting å spille for i den siste kampen, og jeg tror nok ikke Brann-spillerne har lyst til å skade seg i den siste kampen før ferien, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

- For dem handler det mest om å bli ferdig med sesongen, mens vi kommer til å slåss veldig hardt. Mer enn noen gang tidligere i sesongen, for dette er vinn-eller-forsvinn for oss.

Føler med Skarsfjord Han er den siste som måtte gå som Brann-trener før Rune Skarsfjord trakk seg i dag, og Nilsen føler med sin tidligere assistent i Bergen.

- Jeg tror nok ingen forstår hvordan det har vært å stå i Runes sko det siste halvannet året. Det er ikke mulig å forklare det, for det er en veldig spesiell og krevende jobb. Det må oppleves, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Søndagens oppgjør i Bergen blir TIL-trenerens første retur til Brann stadion som trener, men det blir et gjensyn han bare ser fram til.

- Jeg gleder meg til å komme på Brann stadion igjen. Det er en stadion jeg er glad i, og et publikum jeg leg liker, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

- IMPONERT: Steinar Nilsen er imponert over måten Rune Skarsfjord har stått opp for seg i Brann. Nilsen var den forrige som måtte gå som Brann-trener, før Skarsfjord. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
- IMPONERT: Steinar Nilsen er imponert over måten Rune Skarsfjord har stått opp for seg i Brann. Nilsen var den forrige som måtte gå som Brann-trener, før Skarsfjord. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer