Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Norge ble litt bedre

Det var umulig å fastslå at Norge ble et litt bedre fotballlag i løpet av kampen mot Hellas. Men det var mulig å bli styrket i troen på det.

KRETA (Dagbladet): Jeg håper landsslagssjef Nils Johan Semb endte opp med det samme inntrykket av en nykomponert midtbane som meg:

 • At Petter Rudis aksjonsradius og kvaliteter med ballen i beina og Tommy Svindal Larsens presise bakromspasninger vil gjøre Norge et hakk bedre.

  RUDI VISTE seg fram det første kvarteret og den siste halvtimen. Ikke på noen måte imponerende, men såpass at han etterlot seg et positivt inntrykk. Noe få andre maktet i en kamp som dette. De velkjente klyvene med ballen i beina gjorde at han sto bak flere av Norges seks sjanser. I tillegg gjorde han mange forsøk på kreative kombinasjoner som hadde stemt på et annet underlag.

  SVINDAL LARSEN var mer anonym, og antakelig den spilleren som led mest i gjørma. Likevel beveget han seg slik at han hele tida var i gunstige posisjoner til å bruke sine kreative egenskaper. På et annet føre ville Svindal Larsen vært god i går - ofte i samarbeid med høyresida med Rudi og Christer Basma.

 • Troen på at Rudi og Svindal Larsen vil gi Norge en offensiv gevinst, uten at Norge svekkes defensivt, ble styrket.

  UT OVER fornemmelsen også landslagssjefen forhåpentligvis fikk i forhold til midtbaneleddet, samt tilfredsstillelsen over at ingen ble skadet, registrerte neppe Semb noe verken han eller fotballinteresserte flest ikke visste fra før:

 • I kamper som dette er det stor forskjell på de etablerte stjernene og ferskingene som forsøker å spille seg inn på laget.

  John Arne Riise tilhører første kategori. I går løp han skinnende rein ute på venstreflanken i en omgang - uten å gå inn i en eneste duell. Derfor tapte han også alle - både langs bakken og i lufta. Riise ble ikke møkkete før han nesten traff på et brassespark innenfor straffefeltet, og havnet på ryggen i søla.

  JEG FORSTÅR RIISE veldig godt. Lite vil være mer fortvilende enn å komme hjem til Liverpool med en skade fra en meningsløs kamp som dette. Riise er også Norges viktigste landslagsspiller i mine øyne. Den spilleren som vil bli savnet mest. Han kan på sett og vis tillate seg en kamp som dette.

 • Samtidig må han tåle å høre hvilket ynkelig inntrykk han ga - helst fra Nils Johan Semb.

  Norske fotballspillere er ikke bedre enn at samtlige må yte maksimalt hvis et landslag skal klare å komme seg til et sluttspill - og kanskje til og med slippe å tilhøre den første puljen med lag som må reise hjem igjen.

  VI SKAL IKKE lenger tilbake enn til kvalifiseringen til siste verdensmesterskap for å finne eksempler på spillere man kunne mistenke for ikke å ha skjønt dette. Kanskje var det i forberedende treningssituasjoner og treningslandskamper en slik holdning bredte seg? Et spørsmål, ingen påstand.

 • Riise har uansett kommet i en posisjon der han er et forbilde på landslaget. Det var han ikke i går.

  I DEN ANDRE kategorien finner vi navn som Petter Rudi, Brede Hangeland og Torjus Hansén: Spillere som vil få viktige landskamper hvis de holder seg skadefrie og bekrefter solid form. I går var de kontrastene til Riise: Innsatsfyllte, fokuserte og profesjonelle i holdningene selv om de visste at dette var en kamp der de aldri ville få vist sine sterkeste sider.

  I en tredje kategori har du de etablerte landslagsspillerne, som har en lojalitet og en spillestil som gjør at de likevel yter maksimalt. Eksempelvis Trond Andersen og Christer Basma. Den viktigste kategorien for en landslagssjef.

PÅ DÅRLIG FØRE: Tommy Svindal Larsen var antakelig den spilleren som led mest i gjørma. Likevel beveget han seg slik at han hele tida var i gunstige posisjoner til å bruke sine kreative egenskaper. På et annet føre ville Svindal Larsen vært god i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no - nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling