Tror Norge kan overraske

Østerrikes trener: - De nye spillerne vil vise seg fram.

TRENER: Franco Foda. Foto: NTB
TRENER: Franco Foda. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge, kl. 20.45 onsdag

Østerrikes trener - Franco Foda (54) - tar ingenting for gitt, selv om Norge kommer med en splitter ny tropp til Wien.

Foda holdt i formiddag en pressekonferanse før gruppefinalen i Nations League onsdag kveld.

- Jeg tror mange av spillerne ser på dette som en mulighet til å vise seg fram. Så vi er godt forberedt, sier Foda til Dagbladet.

Analysefolkene til Østerrike har måttet kaste om på alt før kampen. Ny trener (Leif Gunnar Smerud) og 18 nye spillere gjør at Østerrike ikke vet hva som møter dem på Ernst Happel Stadion i Wien.

Knapt noen i Norge vet også hvordan laget vil framstå. Den opprinnelige troppen måtte i karantene da visekaptein Omar Elabdellaoui fikk påvist positiv coronatest. I løpet av søndagen ble 18 spillere hasteinnkalt til Gardermoen.

Etter planen flyr de til Østerrike i ettermiddag, og skal ha sin første og eneste trening på Ernst Happel Stadion i kveld.

- Hvordan har dere kartlagt det nye norske laget?

- Web-systemene gjør at vi kan se på mange spillere, blant annet via Wyscout. Dette har vi benyttet oss av. Og vi studerer hvordan treneren tradisjonelt har stilt opp laget.

KLAR: Ruben Gabrielsen er klar for landslaget. Her ankom Gardermoen i går. Reporter: Henrik Ljosland / Rødt Kort. Vis mer

Foda fortsetter:

- Vi vet at han har vært i kontakt med Lars (Lagerbäck) og utvekslet ideer om hvordan de best mulig kan spille i morgen.

De norske spillerne kommer til et Østerrike som stengte ned i dag. Treneren sier følgende om situasjonen i Østerrike:

- Vi må lytte til reglene som vår regjering har laget. Vi håper at vi kan komme tilbake til en normal situasjon om to til tre uker.

Han har ingen problemer med at det spilles kamper:

- Fotballen er viktig i Østerrike. Vi vil gjerne begeistre de små guttene som spiller fotball og hele nasjonen. Det er viktig at vi har et samlingspunkt. Fotballen betyr mye for mange.

Norge kan gå forbi Østerrike dersom laget vinner med to mål eller mer. Den omvendte kampen på Ullevaal endte med 2-1-seier til Østerrike, og innbyrdes oppgjør teller.

- Vi spilte meget godt i Oslo. Vi var aggressive og hadde gode omstillinger. Vi hadde kontroll på både Joshua King og Erling Haaland, sier Foda.

- Er du fornøyd med at Erling Haaland ikke spiller?

- Det betyr ikke så mye hvem som spiller. Vi vet at Haaland er en god spiller. Men vi er forberedt på å spille mot Norge som lag og ikke bare Haaland.

NATIONS LEAGUE

Østerrike54018-512
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland50143-101
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer