Tror Norge ryker ut i kveld

Frode Kyvåg mener de norske jentene skal være glade hvis de får kjempe om 5. plassen i VM.

19.15 i kveld skal de norske jentene vinne mot Slovenia. Men det er ikke nok for å sikre seg en semifinaleplass i VM. Også Ukraina må ta poeng mot Ungarn to timer seinere.

TV2-ekspert og tidligere BSK-trener Kyvåg tror Norges drøm ryker i møtet mellom de østeuropeiske lagene.

- Jeg tror vi skal være glade om vi selv slår Slovenia, slik at vi kan slåss om femteplassen som gir OL-plass, sier Kyvåg til Dagbladet.no.

- Magefølelsen min sier at det blir problematisk for Norge å komme til semifinalen.

Ungarn sterkest

Han håper selvfølgelig på norsk andreplass i mellomgruppa, men troen er ikke sterk timer før avkast.

- Normalt er Ungarn et sterkere lag enn Ukraina. Vi får håpe de har en dårlig dag. Jeg er ikke sikker på om ukrainerne kan vinne selv med et fulltallig mannskap, sier Kyvåg.

I dag blir det spekulert i om allerede semifinaleklare Ukraina stiller med et svekket lag mot ungarerne. Kyvåg kjenner Ukraina-trener Vyacheslav Kirilenko, og tror ikke han har noen antipatier mot Norge.

Men Kyvåg blir overrasket om store stjerner som Olena Tsygitsa og Olena Yatsenko starter mot Ungarn. For semifinalene går allerede om to dager.

- De vil være rart hvis Ukraina ikke sparer spillere. De spiller med en fast sjuer og mange har fått hard belastning. De kan selvfølgelig vurdere en førsteplass i pulja i forhold til andreplassen, men fordi den andre gruppa er så jevn betyr ikke det så mye, sier Kyvåg.

Utslått på grunn av VM-starten

Hvis Norge blir utslått i kveld skyldes det da åpningstapet mot Ukraina, der trener Marit Breivik startet med flere ferske spillere.

- Hadde vi vunnet den kampen med ett mål i stedet for å tape, hadde vil allerede vært klare for semifinalen, sier TV2-eksperten.

NORSK TAP:</B> Ane Hovind Johansen og Norge tapte for Ukraina i åpningskampen. Nå er jentene avhengig av nettopp ukrainerne for å nå semifinalen.
PESSIMIST:</B> Frode Kyvåg håper på Norge, men er redd semifinalen ryker i kveld.