Tror norske løpere doper seg

72 prosent av svenskene svarer ja på spørsmålet om norske løpere har vært dopet. I Kiruna summer ryktene om dopingavsløringene. - Det snakkes jo, sier Fischer-smører Hallgeir Martin Lundemo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les alle sakene om doping her!

Ryktene om dopinginsinuasjonene i Rikets Tilstand har nådd nabolandene våre. Aftonbladets nettutgave vier i formiddag sportsforsiden sin til overskriften «Anklagene sjokkerer Norge». I avstemningen på forsiden lyder spørsmålet «Tror du de norske skiløperne var dopet under OL på Lillehammer?». Like etter klokka tolv i formiddag hadde 11 808 personer stemt. 72,4 prosent svarer ja.

«Fest i Finland»

Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell går hardt ut i sin kommentar:

- Den norske idrettene er full av juksere. Full av dopere, skriver han og refererer videre påstandene fra TV2s dokumentarprogram som om de var vedtatte sannheter. Men så vekker han sine svenske lesere opp av Norges-hetsen:

- Jeg tillater meg likevel å hevde at det er grunn til å ta det en smule rolig. Det er ikke sportsjournalister som har laget denne granskingen. Erfaringen har lært meg at det ofte blir ytterst summarisk og fordomsfullt når journalister som ikke kan se forskjell på en stav og et spyd eller en sprøyte og en spurt skal gi seg i kast med idrettens etikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer