Calle Halfvarsson om Petter Northug:

- Tror Northug er ferdig på toppnivå

Svenskene slenger med leppa.

NORGESCUP: Petter Northug har ikke levert toppresultater i langrenn på Gålå. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NORGESCUP: Petter Northug har ikke levert toppresultater i langrenn på Gålå. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdenscupen er for alvor i gang og Johannes Høsflot Klæbo (21) er på alles lepper etter seier på sprinten i går og seier på 15 km klassisk i dag.

Men debatten har rast den siste uka etter at Petter Northug ble vraket til rennene i finske Ruka.

Svenske Calle Halfvarsson er klar i talen: Skiverden har fått en ny skikonge.

- Petter Northug var bra for flere år tilbake. Nå er Klæbo best. Jeg tror Northug er ferdig på toppnivå, sier Halfvarsson til Expressen.

Svensken fortsetter og moderer seg noe:

- Man vet aldri med Northug. Jeg har tatt feil før. Jeg tror ikke han har nivået inne lenger. Det er ikke verre enn som så, sier Halfvarsson.

- Positivt

Den svenske 28-åringen går langt i rosen av Klæbo.

- Han er helt klart verdens beste skiløper, sier Halfvarsson, som selv ble nummer ti i dag - 34 sekunder bak suverene Klæbo.

Vinneren selv er beskjeden.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være å kjempe om seieren på distanse helt ennå. Når du får positive sekunderinger underveis og du får høre at du kjemper om seieren, så er det noe annet som kobler inn. Da gjelder det å gi det du kan, sier Klæbo til NTB.

- Calle Halfvarsson sier at du er verdens beste skiløper akkurat nå?

– Det var snilt sagt, men vi har bare gått to skirenn ennå, og det fortsatt veldig mange skirenn igjen av sesongen. Vi får bare ta med oss det positive fra i dag, og så får vi mobilisere alt vi kan i morgen, sier Klæbo.

Trønderen leder minitouren i Ruka sammenlagt før siste renn i morgen. Alexander Bolsjunov går ut som nummer to på jaktstarten, 38 sekunder bak Klæbo.

Tungt for Northug

Petter Northug er ikke i toppslag og ble slått ut allerede i kvartfinalen under norgescuprennet på Gålå.

Northug ble nummer fire i sitt kvartfinaleheat og lå lenge inne på lucky loser-listen, men tiden holdt ikke til semifinale.

- Det er litt som forventet. Han er litt seig i frasparkene. Men det er bare å jobbe videre for det som skal skje fremover, sa Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK.

Fredrik Riseth vant til slutt sprinten foran Kasper Stadaas og fikk med seg lillebror Northug på pallen. Even Northug var best av brødrene lørdag og tok tredjeplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer