HEIT DUELL: Petter Northug (t.v) og Dario Cologna har vært verdens to beste skiløpere de siste sesongene. Sveits' sportssjef Guri Hetland spår at årets verdenscup blir avgjort på sesongens siste dag i Falun. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HEIT DUELL: Petter Northug (t.v) og Dario Cologna har vært verdens to beste skiløpere de siste sesongene. Sveits' sportssjef Guri Hetland spår at årets verdenscup blir avgjort på sesongens siste dag i Falun. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tror Northug og Cologna vil slåss til siste stavtak

Colognas sportssjef imponert over Northugs superløp.

(Dagbladet): Sportssjef for Dario Cologna og de andre sveitsiske utøverne, Guri Hetland, lot seg imponere over Petter Northugs suverene seier i Lahti i dag.

- Jeg vet ikke om jeg ble overrasket, men imponert, det ble jeg. Det var utrolig sterkt. Det var rett og slett et rått løp av Petter, sier Hetland til Dagbladet.

- Det er imponerende å vinne en skøyteenkeltstart i VM for ei drøy uke siden, og nå gjøre det samme i klassisk. Sterkt gjort!

- Slapp og sliten
Northug fikk ingen konkurranse fra verdenscupleder Dario Cologna i dag. Sveitseren sto over løpet.

- Planen var at Dario skulle gå begge dagene i Lahti, men han dro hjem til Sveits i går, sier sportssjefen.

- Han følte seg slapp og sliten. Istedet for å risikere at han brygget på noe, så bestemte seg for at det var bedre å ta en pause, slik at han heller er restituert til femmila i Kollen og minitouren i Sverige, forklarer Hetland.
Dropper Drammen
Allerede på onsdag er det klassisk sprint i Drammen. Der skal ikke Cologna være med - en beslutning som står ved lag, bedyrer Hetland, selv om det betyr at Northug kan ta inn 200 poeng i verdenscupen på ei halv uke.

- Dario skal ikke gå i Drammen. Det har vært planlagt lenge. Han skulle gå to renn i Lahti - det ble altså bare ett - og så Holmenkollen og Falun.

- Og den planen endres ikke selv om Northug nå nærmer seg i sammendraget?

- Nei, det smarteste nå er å konsentrere seg om de rennene hvor det deles ut flest poeng. Det er i Kollen og i minitouren. Det er der Dario har sine beste sjanser, for klassisk sprint er ikke hans beste distanse, sier Hetland.

Selv om Alexander Legkov er nærmest Cologna i cupen, er det ikke russeren Hetland frykter mest.

- Jeg tror Petter er den hardeste konkurrenten for Dario nå. Dario har vært tydelig hele sesongen på at VM var hovedmålet, for verdenscupen har han vunnet de siste åra. Men når han nå lukter muligheten for å vinne trofeet på ny, vil han selvsagt gjøre det han kan, sier Hetland.

- Mitt tips er at dette ikke blir avgjort før i det aller siste løpet i Falun.

• Dette er topp tre i verdenscupen sammenlagt: 1) Dario Cologna, Sveits, 1173 poeng, 2) Alexander Legkov, Russland, 1066, 3) Petter Northug, Norge, 1050.

DROPPER DRAMMEN: Guri Hetland sier det er definitivt at Dario Cologna står over sprinten i Drammen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DROPPER DRAMMEN: Guri Hetland sier det er definitivt at Dario Cologna står over sprinten i Drammen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer