Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug og landslaget

Tror Northugs angrep blir hyllet i Sverige

Petter Northugs hovedsponsor Coop har ingen problemer med det nye angrepet mot Vidar Løfshus.  Slik reagerer norske og svenske eksperter. 

UT AV HULA: Petter Northug er ikke fornøyd med lederstilen til Vidar Løfshus.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT AV HULA: Petter Northug er ikke fornøyd med lederstilen til Vidar Løfshus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug har den siste tida kombinert litt ekstra fritid med å fyre løs.

Offeret har ved flere anledninger vært langrennssjef Vidar Løfshus. Northug føler seg motarbeidet. Etter Kulåssprinten i Sarpsborg tidligere denne uka fyrte Northug løs:

- Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå.

- Hvorfor tror du det?

- Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, sier Northug.

Northug mener at Løfshus fortsatt har ei framtid i landslaget, men at han ikke er det ideelle valget som langrennssjef.

- Ser voldsomt ut

Northugs utspill får flere eksperter til å reagere. Men i motsetning til alle gangene Mosvik-ekspressen har fyrt i retning Sverige, tror Expressens langrennsekspert Tomas Petterssson at Northug har full støtte hos «söta bror» i kampen mot Løfshus:

EKSPERT: Tomas Pettersson. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Tomas Pettersson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Petter Northug har alltid splittet det svenske folk. Det er enten hat eller kjærlighet. Men sånn er det ikke nå. Denne gangen tror jeg Petter har alle svenskene bak seg. Vidar Løfshus vinner ingen popularitetkonkurranse i Sverige, sier Pettersson.

TV 2s langrennekspert Odd-Bjørn Hjemeset håper nå at Northug og Løfshus setter seg ned og løser problemet:

EKSPERT:  Odd-Bjørn Hjelmeset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EKSPERT:  Odd-Bjørn Hjelmeset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Dette er enkelt: Det er ingen røyk uten ild. Så er spørsmålet hvor hardt ting blir ment. Jeg håper Vidar og Petter setter seg ned for å ta en prat om hvordan de skal løse dette, det er bare de to som kan ordne opp. Det er en stund til ennå, men snart starter OL-sesongen.

- Hvilke konsekvenser kan dette få?

- Petter orker ikke å surre sånn rundt som han har gjort denne sesongen. Han la ned masse trening, men ble for ivrig, sier Hjelmeset og referer til overtreningen som koster Northug store deler av sesongen.

- Petter har slengt litt med leppa nå, men jeg tror de kommer til å løse dette, selv om det ser voldsomt ut.

- Ikke heldig

Tidligere langrennsløper Frode Estil følger opp:

- Dette er ikke heldig at den mest profilerte langrennsløperen Northug og Vidar Løfshus gjør dette offentlig. Dette burde ha bli tatt på kammerset.

- Overrasket?

- Ja, kanskje litt.

Frode Estil tror likevel ikke at utspillet får noen konsekvenser, verken for Løfshus eller Northug selv:

IKKE I TOPPFORM: Petter Northug endte på en åttendeplass i 50 kilometer for herrer i Lahti søndag. - Det hadde vært kjedelig for de andre hvis jeg hadde vært i form, da skulle jeg laget faenskap på siste runden der, sier han til Dagbladet. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

- Det hadde vært noe helt annet hvis Petter hadde uttalt seg som tillitsmann for landslaget. Her er det en frustrert utøver som føler seg urettferdig behandlet. Alle utøvere har en evaluering etter sesongen, og det er viktig at Petter og Vidar setter seg ned og prater nå.

- Jeg synes det er svært uheldig at Norges største langrennsstjerne er i en så stor konflikt med lederen. Det er overhodet ikke bra, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland til NRK.

Dagbladet kommentator Esten O. Sæther rykket ut i dag og kalte Northug kynisk.

Han skriver:

- Trives virkelig en stille, beskjeden gutt ved kynisk å prate etter vindretningen hos det norske sport publikumet? Akkurat det er et spørsmål Petter Northug mest av alt skal stille seg selv,

Coops svar

Petter Northugs private hovedsponsor Coop har ingen problemer med at selskapets mann utad rasler med sabelen:

Det bekrefter Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop til Dagbladet:

- Vi har ingen kommentarer til utspillene. Han får gjøre hva han vil med tanke på det sportslige. Vi har fortsatt et godt samarbeid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media