<strong>PL-KLAR:</strong> Alexander Tettey og Norwich er tilbake i Premier League etter tre sesonger i Championship. Foto: NTB Scanpix
PL-KLAR: Alexander Tettey og Norwich er tilbake i Premier League etter tre sesonger i Championship. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alexander Tettey

Tror Norwich kan sjokkere Liverpool

Alexander Tettey sier han har stor tro på eget lag, og mener at de kan slå Liverpool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Liverpool - Norwich fredag klokka 21.00

Alexander Tettey kom til engelsk fotball og Norwich i 2012 etter å ha meldt overgang fra franske Rennes. Nordmannen har videre spilt jevnt og trutt for gultrøyene, og han har rukket å spille Premier League-fotball, rykket ned til Championship, og så blitt klar igjen for Premier League.

Norwich får kanskje den største testen man kan få i en Premier League-sesong. De møter nemlig Liverpool på Anfield i sesongåpningen. Tettey er klar over hvor tøff oppgave de står overfor, men likevel optimistisk.

- Vi går til kampen med tro på oss selv. Hvis vi tror vi har tapt allerede, så kommer vi til å tape også. Vi respekterer Liverpool, men det er en fotballkamp og vi må tenke at vi kan slå dem, sier Tettey til Dagbladet.

Norwich regnes som en av kandidatene til å rykke ned, men de imponerte med underholdende fotball i Championship forrige sesong.

- Hvis vi har en maks god dag og spiller bra, så kan vi få med oss poeng fra Anfield.

Likevel påpeker Tettey at det ikke er bare Liverpool som blir tøft for Norwich. Som nyopprykket lag er det ikke lett å holde seg i Premier League, og som regel pleier ett eller to lag å rykke rett ned igjen. Derfor teller alle poeng og kamper for at Farke og hans menn skal holde seg i Englands øverste divisjon.

- Jeg vil si alle Premier League-lag er vanskelig å møte for lag som kommer fra Championship. De har spilt der før og har erfaring, mens vi er nykommere i ligaen. Det blir en vanskelig kamp mot Liverpool, men vi kan slå dem, hevder han.

Liverpool på sin side er store favoritter i kampen mot Norwich, og de er én av to favoritter til å vinne Premier League, der mange regner Manchester City som den største favoritten av de to.

Sliter med skade

Tettey sliter om dagen med skade i lysken, så han blir ikke å se mot Liverpool, og han forteller at han foreløpig ligger bakpå på grunn av skaden han sliter med. Han sier at han er usikker på hvor stor rolle han får i årets sesong.

- Akkurat nå vet jeg ikke helt. Jeg har hatt en sesongstart med skade i lysken, og jeg har gått glipp av treninger og treningskamper, så per dag dato er jeg langt bak i køen. Når jeg blir skadefri, så vet jeg ikke noe om spilletida. Mitt fokus er å bli frisk, så får vi se hva som skjer, sier Tettey.

Tettey har midtbanekolleger som Tom Trybull, Kenny McLean og nysigneringen Ibrahim Amadou, som kom fra Sevilla i sommer. Disse er blant konkurrentene til nordmannen.

- Jeg må smøre meg med tålmodighet. Vi har et godt lag med gode midtbanespillere. Det er ikke bare-bare å komme seg inn og spille fast. Jeg må jobbe hardt når jeg får sjansen og gripe den. Så slik min situasjon er nå, så kan det ta noen måneder å spille seg inn i laget, for de andre på midtbanen har flere fordeler, opplyser den tidligere Rosenborg-spilleren.

Forrige sesong var han også litt inn og ut av laget, men da han først spilte for Norwich, endte det som regel med seier. Han var også kaptein i flere kamper, så man kan si at han har tillit hos deres tyske manager Daniel Farke.

Men selv om han må kjempe om plassen, er ikke Tettey nedfor av den grunn.

- Det har alltid vært sånn at jeg kjemper om plass. Det gir meg giv, at nå må jeg virkelig stå på. Det er motivasjon for meg. Nå som jeg er en av de eldste, så gir det meg motivasjon at jeg må kjempe enda hardere, sier 33-åringen.

Varsler et annerledes Norwich

Laget imponerte stort i forrige sesong med et ungt lag, som spiller offensiv fotball med høyt tempo. Midt oppi dette er Tettey rivjernet på midtbanen. Norwich tok til slutt førsteplassen foran lag som Sheffield United og Aston Villa.

Nå er de altså tilbake i det gode selskap, og Tettey er naturligvis fornøyd med å være tilbake.

- Det føles veldig bra. Det har vært tøft i Championship siden vi rykket ned i 2016. Noen ganger tar det tid som det har med oss, sier han.

- Hva er forskjellen på Norwich fra 2016 til 2019?

- Spillerne er annerledes og vi har en annerledes spillestil. Vi spilte ikke så ulikt tidligere, men vi har nå en filosofi som alle skjønner og stoler på. Det har også skjedd mange forandringer på hvem som jobber i klubben og hvordan det jobbes. Så det er ikke bare spillerne som er nye, men det er nye personer i hele klubben, påpeker Tettey.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer