BALE-MUSKLER: Gareth Bales muskelmasse økte dramatisk da han kom til Real Madrid. Slike muskler kan Martin Ødegaard også få, tror Max-kommentator Kenneth Fredheim. Foto: NTB Scanpix / Sveinung U. Ystad / Dagbladet
BALE-MUSKLER: Gareth Bales muskelmasse økte dramatisk da han kom til Real Madrid. Slike muskler kan Martin Ødegaard også få, tror Max-kommentator Kenneth Fredheim. Foto: NTB Scanpix / Sveinung U. Ystad / DagbladetVis mer

Tror Ødegaard kan få Bales kjempemuskler

- Real Madrid er ekstremt vitenskapelige.

MARBELLA (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) utelukker ikke at han kan ha blitt fysisk sterkere etter overgangen til Real Madrid.

- Det er ikke noe jeg har fokus på. Men det kan godt være at jeg har vokst, sier Ødegaard, som forbereder seg til lørdagens Kroatia-kamp med landslaget.

En som tror Ødegaards fysiske utviklingen kommer til å ta av, er Max-kommentator Kenneth Fredheim.

- Real Madrid er ekstremt vitenskapelig i forhold til hvordan de trener styrke, og hva som er den enkelte spillers behov. Hvis du ser på Martins far - Hans Erik - var han en kraftplugg. Jeg ser ikke bort ifra at Martin kan se ut som Gareth Bale om fem-seks år, sier Fredheim.

Rivende utvikling Waliseren har hatt en rivende utvikling fra tida i Tottenham og fram til i dag. Ikke minst fikk et bilde fra treningsleiren i Los Angeles i sommer stor oppmerksomhet. Han viser en overarm du tenker det er vanskelig å slå i håndbak.

- Men du må være litt forsiktig med en 16-åring. Du er ikke fullt utvokst. Men det tror jeg Real Madrid har stålkontroll på, sier Fredheim, som skal kommentere kampen mot Kroatia i EM-kvalifiseringen.

Som trener for aldersbestemte lag på Kongsberg så han Ødegaard allerede for fem-seks år siden. Den gang som spiller for motstanderlaget.

- Han hadde en utrolig god evne til å orientere seg i forkant av hvert ballmottak. Alt han gjorde så enkelt ut, sa Fredheim til Dagbladet i januar.

Nå er den samme spilleren inne i varmen i Real Madrid.

Fysisk monster Fredheim beskriver Cristiano Ronaldo som det største fysiske monsteret i klubben.

TYNNERE: Gareth Bale mens han var Tottenham-spiller. Foto: AFP/ NTB Scanpix
TYNNERE: Gareth Bale mens han var Tottenham-spiller. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke vi noen gang har sett en bedre trent fotballspiller, påpeker Max-kommentatoren.

Bale sier selv at det ikke handler om annet enn løpetrening. Fredheim mener at også Ødegaard kan utvikle den ekstra hurtigheten som trengs.

- Han er hurtig med ball, men ikke like hurtig uten. Det vil jeg tro er en ting klubben jobber bevisst med.

- Som ventet Ødegaard havnet i overskriftene i går etter en kritisk artikkel i den spanske sportsavisa AS. Real Madrid Castilla har vunnet én av sju kamper etter at han kom til klubben, og har ikke hatt noen Ødegaard-effekt, het det.

- Det har vært litt både óg. Men det synes jeg er helt ventet. Her vil det svinge, sier Fredheim.

Han fortsetter:

- Jeg tror ikke Real Madrid tenker at «han skal vi ha så veldig mye ut av» før det går to-tre år. Det føler jeg meg helt overbevist om. Det tror jeg han vet, at faren vet - og at det var litt av forutsetningen når han skrev under.

PS: Landslaget har trent i spanske Marbella siden mandag. I dag reiser laget videre til Zagreb i Kroatia.

MAX-KOMMENTATOR:  Kenneth Fredheim.
MAX-KOMMENTATOR: Kenneth Fredheim. Vis mer