Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Tror Ødegaard vrakes

- Sergio Ramos og Martin Ødegaard kommer til å gi hverandre en klem og «high five», sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Men han tror ikke Ødegaard starter mot Spania.

TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge forbereder EM-kvalifisering mot Spania lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge forbereder EM-kvalifisering mot Spania lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLIVA (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) og Norge er på plass i Spania. Lørdag venter storkamp mot Spania i EM-kvalifiseringen. Norge lader opp i Oliva, rundt seks mil sør for Valencia, der kampen spilles klokka 20.45 lørdag.

For Ødegaard blir det en helt spesiell kamp på Estadio Mestalla. Han får anledning til å hilse på flere av spillerne på Real Madrid, blant andre midtstopper Sergio Ramos (32), en spiller mange kjenner som en tøffing. TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror imidlertid at Ødegaard vrakes fra startoppstillingen.

- Han har ikke fått sjansen fra start i en tellende kamp for Lars Lagerbäck ennå. Jeg tviler på at han får det lørdag. Ødegaard har vært strålende for Vitesse i Nederland. Og han kommer til å bli strålende for Norge etter hvert. Men at han får sjansen fra start nå, det tror jeg ikke, sier Mathisen til Dagbladet på treninga i Oliva.

TOPPMØTE: Da Martin Ødegaard kom fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015, var Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo to av de første stjernene han hilste på. Foto: Privat
TOPPMØTE: Da Martin Ødegaard kom fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015, var Sergio Ramos (t.v.) og Cristiano Ronaldo to av de første stjernene han hilste på. Foto: Privat Vis mer

- For Lagerbäck har det fungert godt med andre typer. Dette er ikke kampen der jeg tror Ødegaard får sjansen. Lagerbäck er tro mot sin filosofi. Det hadde vært spennende å se Ødegaard mot Spania. Men jeg tror i så fall at han ikke får mange minutter.

Ødegaard er på lån fra Real Madrid til Vitesse. Denne sesongen har han på mange måter fått et gjennombrudd med fem mål i serien og seks målgivende. Han skal være i Vitesse fram til sommeren. Da håper han igjen å gjøre seg interessant for Real Madrid. Med Zinédine Zidane reengasjert som trener, kastes kortstokken opp i været på nytt.

En Ødegaard som glitrer inn i spanske TV-ruter lørdag, ville vært ypperlig egenreklame overfor Real Madrid.

- Zidane hadde ikke tatt jobben i Real Madrid på nytt om han ikke hadde fått lovnader om at her er det penger å bruke. Det blir interessant å se hvor Ødegaard ender opp. At han kommer til å spille i en av de aller beste klubbene allerede neste sesong, tror jeg ikke. Han må spille fotball, påpeker Mathisen.

Spania-trener Luis Enrique har tatt med tre spillere fra Real Madrid mot Norge. Den største profilen er Ramos. Men også Marco Asensio og Dani Ceballos er med.

- Jeg regner med at det blir naturlig at de hilser på hverandre, sier Mathisen om Ødegaard og Ramos.

GODT HUMØR: Mandagens trening handlet om å riste løs på ømme muskler etter helga. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GODT HUMØR: Mandagens trening handlet om å riste løs på ømme muskler etter helga. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Når du som Ramos har hatt noen treninger med en ung gutt, da husker du ham. Da er det naturlig at du går bort og hilser. Jeg tror de kommer til å gi hverandre både en klem og «high five», sier Mathisen.

TV 2-eksperten mener Norges vinnersjanser er nede i fire-fem prosent mot Spania.

- Vi må ha flaks og marginer. Rune Jarstein må stå på sitt beste bak, og Joshua King må være på sitt beste foran.

Mathisen fortsetter:

- Men mye viktigere blir kampen mot Sverige tirsdag. Sannsynligvis er det dem vi må kjempe om andreplassen med. Slår vi dem, har vi fått en pangstart.

Men inntil videre er det ikke delt ut et eneste poeng. Også Romania, Malta og Færøyene er i gruppa som skal spillles i sin helhet i 2019. Norge trener i idylliske omgivelser i Oliva, og alt virker riktig så koselig inntil videre.

- Det er bra treningsforhold her. Noen kunne fly inn til Valencia, andre Alicante. Jeg ville helst ikke lade opp i kampbyen. Da tror jeg det ville blitt mer oppstandelse. Det er et bra hotell, og det er rolig og stille, sier Lagerbäck til Dagbladet.

Norges tropp

Norge møter Spania borte 23. mars og Sverige hjemme 26. mars. Kampene innleder EM-kvalifiseringen. Her er troppen som ble tatt ut:

Målvakter: Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (OB), Per Kristian Bråtveit (Djurgården).

Utespillere: Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Kristoffer Ajer (Celtic), Iver Fossum (Hannover), Even Hovland (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Fulham), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (Alkmaar), Martin Ødegaard (Vitesse), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (West Bromwich), Martin Linnes (Galatasaray), Ole Kristian Selnæs (Shenzhen), Tarik Elyounoussi (AIK), Bjørn Maars Johnsen (Alkmaar), Joshua King (Bournemouth), Ola Kamara (Shenzhen), Alexander Sørloth (Gent).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer