Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug:

Tror ønsket om å ta igjen Sundby har slått ut Northug: 
- Aldri vært så dramatisk

Ekstreneren er bekymret.

BEKYMRET: Eirik Myhr Nossum var Petter Northugs personlige trener i flere år. Nå er han bekymret for kameraten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEKYMRET: Eirik Myhr Nossum var Petter Northugs personlige trener i flere år. Nå er han bekymret for kameraten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går innrømmet landslagstrener Vidar Løfshus at han frykter for Petter Northugs VM-deltakelse i kjølvannet av formsvikten denne vinteren.

I et intervju med Adressa i dag sier Northugs tidligere personlige trener at situasjonen for skistjernen aldri har vært så dramatisk før et mesterskap.

- Han holder ikke på og dauer, så alvorlig er det ikke, men det er absolutt ikke ideelt, sier Eirik Myhr Nossum til avisa.

Riv, ruskende galt

Nossum er nå en del av trenerteamet på landslaget, og poengterer at han ikke kjenner detaljene i alt Northug har gjort før denne sesongen. Likevel tror han at Northugs ønske om å ta igjen en suveren Martin Johnsrud Sundby, med medfølgende økning av treningsdosene, kan ha vært årsaken til smellen.

- Ja, det er slik man alltid kan spekulere opp og ned i mente om. Det er ingen tvil om at Petter har hatt et ekstremt ønske om å vinne skirenn. Han ser jo at langrenn delvis har endret seg når det gjelder hvilke egenskaper som trengs for å vinne, sier han til Adressa.

- De sier vel selv at det er blitt trent litt hardt og litt mye. Legger du om treningen din, endrer du noe du har gjort i ti år, så går det utover noe. Blir det for mye av noe, så blir det riv ruskende galt, sier Nossum, og understreker at Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby er vidt forskjellige utøvere, ekstreme på hver sin måte.

Oppriktig bekymra

Northug er fortsatt ikke tilbake i normal trening, nesten to måneder etter at han ifølge seg selv overdrev treningen i lavlandet etter høydeoppholdet i Val Senales like før sesongstarten.

Det eneste forsøket han har gjort i verdenscupen i år, begynte med en niendeplass på sprinten på Lillehammer, fortsatte med 51. plass på tikilometeren og endte med en biltur hjem mens de andre gikk jaktstart.

Så har alt handlet om å få tilbake overskuddet. Men nesten to måneder etter returen fra høyden, svarer fortsatt ikke kroppen til Northug som den skal. Og i går ble altså det tent blå lys i Norges Skiforbunds lokaler med tanke på VM i Lahti i februar.

- Jeg er oppriktig bekymra. Men som jeg sier, jeg avskriver aldri Petter Northug. Så enkelt er det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Han er jo fortsatt ikke i normal trening, så timeglasset begynner å renne ut. Men igjen, jeg avskriver aldri Petter, fortsetter han.

Slår vanligvis tilbake

Det gjør ikke konkurrentene heller. Northug har lurt dem før med dårlige plasseringer i renn, for så å slå grusomt tilbake i mesterskapene.

13 VM-gull og 2 OL-gull har det blitt så langt. I Falun hentet han fire VM-gull alene.

En av dem som ikke forbereder seg på et Northug-fritt VM er Tour de Ski-leder Sergej Ustjugov.

- Jeg er ikke den beste. Petter Northug er den beste, og han er hjemme og forbereder seg til Lahti. Der vil han skinne i all sin prakt, sa Ustjugov til Dagbladet etter at han som første langrennsløper vant fire strake distanser i touren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling