Tror på Flo-mål i debuten

Britiske bookmakere har stor tro på Tore André Flo. Nordmannen er favoritt til å score først i sin debut i hatkampen mellom Rangers og Celtic søndag. Samtidig lovprises han av flere Rangers-legender.

Celtics målmaskin Henrik Larson har 17 mål så langt denne sesongen. Men bookmakerne tror det er like sannsynlig at det blir Flo som scorer først.

Totalbet gir 600 kroner tilbake dersom du satser en hundrelapp på at Flo skyter seg inn i Rangers-hjertene på stillingen 0-0.

Ingen av de andre 35 oppførte spillerne gir mindre penger tilbake på innsatsen.

Det kan uansett være dumt å satse på Flo. Stryningens statistikk hos Opta tilsier at Flo i år bruker 2,5 kamp på ett mål. Men hvis han scorer, kommer målet trolig innenfor 16 meteren. Flo har ikke scoret på et langskudd på to år.

Må vinne

Flo danner ganske sikkert et spisspar med nederlandske Michael Mols mot Celtic. Både Mols og Rangers-spiss Billy Dodds gir 7 ganger pengene ved første scoring.

Rangers spiller hjemme på fullsatte Ibrox og er knepne favoritter hos bookmakerne. At de mørkeblå praktisk talt vinne er vesentlig. Celtic har et forsprang på 15 poeng før avspark.

Flos gamle lagkamerat Brian Laudrup i Chelsea spilte flere sesongen i Rangers. Han ønsker Flo lykke til i debuten.

- Tore André vil gi laget et skikkelig løft. Timingen kunne ikke vært bedre. Søndag er Rangers viktigste kamp denne sesongen, og hvis de ikke tar tre poeng er tittelracet over, sier Laudrup til Reuters.

Lange bein

Også Rangers' tidligere midtbanespiller Trevor Steven liker Flos ankomst.

- Flo er en veldig god spiller. Jeg liker stilen hans, og spesielt evnen hans til å passe inn i britisk fotball. Han har lange bein, kommer seg fint fri og kan avslutte også. Han har fart, er direkte og det er nettopp det Rangers trenger, skriver Steven i sin spalte hos Zoofootball.

Fansen i Skottland forbereder også sin egen velkomst til nordmannen. En sang står øverst på lista. Ifølge Rangers hjemmeside vil tilskuerne synge Village Peoples «Go West» med bare ett vers: «To-RE, Tore Andre Flo».

  • Dagbladet.no følger Flos debut minutt fra minutt kl. 14.00 søndag.