Tror på gull - igjen

Mons Ivar Mjelde har de fleste spillerne i troppen med seg i troen på gull i årets serie, men den jordnære stein-på-stein-treneren vil ikke avgi noen løfter.

BERGEN (Dagbladet): Brann har hentet inn flere erstatninger fra utlandet til årets ligaspill, og flere av de mest sentrale spillerne er kvitt langtidsskader.

Martin Andresen er valgt til kaptein og er i ferd med å komme i form, etter en særdeles skadeproblematisk sesong i fjor. Riktignok må Andresen trene alternativt på La Manga denne uka etter å ha fått en strekk i et lår, men det skal ikke være mer alvorlig enn at han forventes kampklar i løpet av en uke eller to. Han tror på Brann-gull. Det gjør også Bengt Sæternes, som også er kvitt skader.

-  Stor sesong

I en rundspørring som Bergensavisen har foretatt på La Manga, svarer Brann-spissen at det enten blir Rosenborg eller Brann som tar gullet i år. Mer enn halvparten av spillerne i troppen tror på gull, men noen har gardert med ett eller to lag til på toppen av tabellen til høsten.

-  Bengt går mot en stor sesong i år. Ryggoperasjonen har gjort ham godt og han har fått en helt annen oppkjøring til årets sesong, sier Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

Mjelde tror også på gull, men legger fort til at Lillestrøm og Rosenborg har større grunn til å tro på topp-plassering enn Brann, tatt i betraktning vinterens kamper.

-  Må bli bedre

-  Jeg har tro på den troppen jeg er leder for, og det er positivt at spillerne har tro på egne ferdigheter. Målet for Brann er å være i toppen av norsk fotball. I fjor lå vi på andre plass til sommeren, men fikk alvorlige skader blant sentrale spillere. Forutsetningene sviktet og vi endte på sjette plass. Det er vi ikke fornøyd med.

Stillingen til Mjelde er heller ikke sikker. Styret har allerede varslet at de ikke vil godta en ny sesong midt på tabellen.

Brann har forsterket laget med Petter Vaagan Moen på venstre flanke, spissen Migen Memelli fra Albania, midtbanespilleren Arnaud Monkam fra Kamerun og midtstopperen Janez Zavrl fra Slovenia.

-  Vi vet at Vaagan Moen vil styrke vernstreflanken, at Memelli er sterk foran mål og jeg tror at Monkam vil overraske stort på midtbanen nå vi får løst språkproblemene. Zavrl har ikke vært med på oppkjøringen, men vil sikkert bli god å ha når han blir bedre kjent med laget, sier Mons Ivar Mjelde.

Brann-treneren vil ikke utelukke at det kan bli enda flere forsterkninger. Han har sendt hjem to spillere med skader. Cato Guntveit må opereres og Trond Fredrik Ludvigsen må ha behandling for en kneskade han har slitt med i mange måneder.

 I dag spiller Brann treningskamp mot Ciudad Murcia på La Manga.

STERK I TROEN: Mons Ivar Mjelde er glad for at spillerne tror på egne ferdigheter, og går for en plass på toppen av tabellen. Her sammen med Bengt Sæternes.
SKADET IGJEN: Brann-kaptein Martin Andresen har igjen pådratt seg en lårskade.