Tror på ligagull

Newcastle har ikke vunnet toppserien siden sesongen 1926- 27. Nå banker hjertene i nordøst-England for en ligatittel igjen.

Etter gårsdagens seier hjemme på St. James' Park over Tottenham inntok klubben fjerdeplassen i Premier League. Selvsagt var det kaptein og toppscorer Alan Shearer (32) som ble matchvinner.

- Vi fikk mye kritikk etter kampen mot Bolton (tap 4- 3), sier Shearer til Sky Sports.

- Vi hadde noe å bevise, og jeg tror vi klarte det.

- Men det gjør meg gal at vi spiller så dårlig på bortebane, sier manager sir Bobby Robson.

105 mål

Newcastle-spissen scoret sitt 105. mål for klubben, og sitt 217. totalt i Premier League.

Shearer er i en klasse for seg. Andy Cole (eks-Newcastle) følger bak med 152, mens Les Ferdinand (eks-Newcastle) har 135. Ole Gunnar Solskjær har scoret 80.

- Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne ligatittelen, sier Shearer.

- Men vi skal ha et ord med i laget.

Stor sjanse

Shearer hadde en stor sjanse etter tre minutter, som ble reddet på Spurs-streken. Men 13 minutter ut i andre omgang viste han ingen nåde. Overlegget fra Craig Bellamy satte Shearer kontant i nettet med hodet fra fire meter.

- Det var en tøff match på en bane som minnet om en pudding, sier sir Bobby.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne, sier Newcastle-sjefen.

Steffen Iversen hadde igjen tillit fra start, og spilte på topp i Spurs-angrepet sammen med Robbie Keane. Steffen fikk det tøft mot et hardtspillende Newcastle-forsvar, og var aldri i nærheten av scoring. Etter 68 minutter tok Teddy Sheringham over for trønderen.

Mål klarte hjemmelagets Gary Speed å lage etter 17 minutter. Et knallhardt skudd nede i hjørnet sendte 52000 til himmels. Minutter seinere måtte han ut med skade, og blir trolig borte i seks uker.

Etter gårsdagens uavgjorte på Highbury ligger Newcastle åtte poeng bak ligaleder Arsenal, men har en kamp mindre spilt. Vinner de den, ligger de likt med Chelsea og Manchester United.

- Fansen fornøyd

- Jeg tror fansen vår var veldig fornøyd med forestillingen vi ga dem, sier manager Bobby Robson.

- Det var et fantastisk resultat og tre meget viktige poeng.

1. januar har Newcastle sjansen til å gi den aller beste nyttårspresangen på St. James' Park: Seier mot Liverpool og et nytt steg mot ligatittelen.

FAKTA

Premier League

Newcastle United- Tottenham 2- 1 (1- 0)

Mål: N: Speed (17), Shearer (58). T: Dabizas (selvmål 73)

T: 52145

MATCHVINNER: Alan Shearer (t.h.) scoret i går sitt 13. mål for sesongen, og er toppscorer i Premier League. Her jubler han sammen med lagkamerat Craig Bellamy.