Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror på medalje i lykkebakken

Skal Hans-Petter Buraas (30) noen gang vinne et slalåmrenn igjen, må det bli i kveld - i favorittbakken i Sestriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SESTRIERE (Dagbladet): Etter gode treningsuker på Ål i Hallingdal og på skistedet Veysonnaz i Sveits, kjørte Buraas i går den første treningsøkta på OL-snøen. Riktignok i storslalåmtraseen fordi slalåmløypa måtte stenges for preparering på grunn av snøfillene som falt. Alt skal være perfekt når italienerne i kveld drømmer om gull til hjemmefavoritten Giorgio Rocca.

-  Rocca tror jeg ikke på. Favorittene er Ted Ligety (OL-mester i kombinasjonen), Jean-Pierre Vidal (OL-mester i slalåm fra 2002), Benni Raich (OL-mester i storslalåm) og Buraas som outsider, sier Øyvind Rognmo som er hovedtrener for de norske slalåmgutta.

-  Virker sterk

Burre som outsider? Til medalje? Mannen som ikke har stått på en pall siden 3. plassen i Schladming 28. januar 2003, og som har kjørt ut i hvert eneste mesterskap han har deltatt i siden OL-gullet i 1998?

-  Ja, Burre så veldig bra ut på treninga i dag. Han kjører fort og virker sterk. Dessuten liker han denne bakken veldig godt. Det gir sjøltillit til å hevde seg. Burre er i stand til å komme topp seks, og har han en god dag, håper jeg han tar medalje, sier Rognmo.

Resultatene viser at Buraas liker seg i Sestriere:

15. desember 1997: 3. plass - Burres første pallplassering i v-cupen.

14. desember 1998: Kjørte ut i andre omgang.

11. desember 2000: 1. plass - bortsett fra OL-gullet, Burres eneste seier i v-cup eller mesterskap.

16. desember 2002: 4. plass.

13. desember 2004: 18. plass - det eneste rennet Burre fullførte i fjorårssesongen.

Bare i Schladming og Park City har Burre tilnærmet like gode resultater på sine 108 renn i verdenscupen siden debuten i storslalåm i Tignes 3. desember 1994 (kjørte ut i andreomgang).

Bra startnummer

I verdenscupen har Buraas til nå i år kjørt med startnummer langt ned på 60-tallet fordi han hadde så elendig sesong i fjor. Men i dag har han Buraas startnummer 29 - fordi bedre rankede Kjetil Jansrud brakk tommelen og måtte trekke seg. Det samme måtte en bedre ranket italiener.

-  Det er veldig viktig for ham. Ellers hadde han startet rundt nummer 45. Og bakken holder godt. Det er steinhardt. I dag kjørte vi rett etter storslalåmrennet for kvinner og forholdene var fortsatt veldig bra, sier Rognmo.

Han mener det er flere årsaker til at Buraas kan prestere i kveld:

-  Han har fått gått skadefri over lang tid, trent dobbelt så mange portpasseringer som i fjor i forberedelsene og i tillegg kjørt storslalåm 35 prosent av tida. Slik har han fått fartsfølelse. Det er derfor jeg tror det løsner.

PÅ OL-SNØ: Hans-Petter Buraas testet i går bakken i Sestriere. Foto: Tor Richardsen/Scanpix

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!