Tror på norske NHL-muligheter

Shampo har to favoritter.

(Dagbladet.no): NHL-speiderne satt rundt isen mens Norge imponerte i hockey-VM.

Espen Shampo Knutsen sier det kollektive spillet var nøkkelen, men tror likevel flere av de norske hockey-heltene kan gå en spennende måned i møte.

- Du får ikke bedre utstillingsvindu enn det Norge har hatt i dette VM. Det er klart at 1-2 mot Canada og kvartfinalespill gjør at Hockey-Norge blir lagt merke til, sier Shampo til Dagbladet.no.

Snart draft 2008

20 og 21. juni holdes NHL-draften for 2008-sesongen. Nord-Amerikas storklubber vil velge blant kremen av talenter fra hele verden og kanskje er det nordmenn på speidernes lister.

Den tidligere NHL-proffen tror spesielt to navn har blitt lagt merke til.

- Jeg tror kanskje Anders Bastiansen er den med størst sjans. Han er en god toveis center, de vokser ikke på trær lenger. Og Mathis Olimb, som er ung og nok ble lagt merke til etter sine to scoringer, sier Knutsen.

Han trekker også fram Mads Trygg og Morten Ask som Norges fremste positive figurer.

TALENTER: Espen Shampo Knutsen sier hockey-verdenen har fått øynene opp for Norge etter innsatsen i VM. Shampo tror Anders Bastiansen er den mest attraktive spilleren på det norske laget i dag, sammen med Mathis Olimb. Foto: SCANPIX
TALENTER: Espen Shampo Knutsen sier hockey-verdenen har fått øynene opp for Norge etter innsatsen i VM. Shampo tror Anders Bastiansen er den mest attraktive spilleren på det norske laget i dag, sammen med Mathis Olimb. Foto: SCANPIX Vis mer
MÅLSCORER: Mathis Olimb scoret mot Canada i kvartfinalen, og har nok blitt lagt merke til av speiderne.
TRENER: VIF-trener Espen Shampo Knutsen håper flere av nordmennene fra landslaget går i hans fotspor og gjør suksess i NHL.