Tror på ny trippel

Manager Gerard Houllier tror Liverpool kan gjenta trippeltriumfen fra to sesonger tilbake.

MANCHESTER (Dagbladet): Den gang vant klubben både Uefa-cupen, FA-cupen og Ligacupen etter en fantastisk sesongavslutning. I år har de sjansen igjen. For selv om klubben sliter voldsomt i ligaen - og ikke har vunnet på ti kamper - har de klart å heve seg så snart det har vært snakk om cupkamper.

Etter gårsdagens seier er de røde klare for fjerde runde av FA-cupen. Onsdag møter de Sheffield United i semifinalen i Ligacupen. I februar er franske Auxerre motstander i fjerde runde av Uefa-cupen.

- I forhold til ligaen er vi nå i samme situasjon som for to sesonger siden. Vi var utenfor de fire beste da også, men fortsatt med i tre cupturneringer som vi vant alle sammen, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

- Vant for klubben

Skal vi dømme etter gårsdagens kamp er det likevel lite som tyder på at Liverpool er på vei mot høydene fra to sesonger tilbake. Innsatsen var upåklagelig, men spillemessig mangler det fortsatt mye.

Bevegelsen uten ball var dårlig, pasningsspillet veldig tilfeldig og målsjansene ytterst få. Men så lenge avansementet ble sikret, var Houllier lite opptatt av å dele ut stilkarakterer i det som var den aller siste FA-cupkampen på erverdige Maine Road.

- Jeg er stolt av den innstillingen gutta gikk til kampen med. Vi måtte snu trenden med at vi ikke spiller så bra som vi burde.

- Gutta gjorde det for klubben i dag. Det var en massiv seier for oss, sier Houllier.

Sint Keegan

Etter å ha tapt poeng etter omdiskuterte dødballer i de to siste kampene, snudde hellet i går da Danny Murphy avgjorde kampen på straffespark minuttet etter pause. Vladimir Smicer la inn fra hjørnet av 16-meteren, ballen traff den utstrakte hånda til Marc-Vivien Foe en snau meter unna. Straffe, mente dommer Uriah Rennie. Skandale, mente City-manager Kevin Keegan.

- Jeg snakker ikke om Uriah Rennie. Jeg liker ham ikke som dommer. Jeg har aldri likt ham og kommer aldri til å gjøre det. Teknisk sett var det kanskje straffe, men det var ingen god måte å avgjøre en kamp på, sier Keegan, som likevel mente Liverpool vant fortjent.

- De kom til kampen med en helt annen innstilling enn oss. Jeg prøvde å fortelle de utenlandske spillerne mine hva cupen betyr her borte. Det kunne jeg tydeligvis spart meg, sier Keegan.

  • John Arne Riise spilte de siste fem minuttene som innbytter for Liverpool.
ER KRISEN OVER? Liverpools El-Hadji Diouf (.t.h.) maktet ikke å overliste Manchester City-keeper Peter Schmeichel i cupkampen i går. Men et straffemål fra Danny Murphy ga det kriserammede laget en seier.