Tror på OL-medalje

Kjersti Ø. Buaas har brukket et bein i foten. Daniel Franck har fått en kneskade. Likevel er landslagstrener Petter Levin optimist før Torino-OL.

I tillegg har Lisa Wiik vært ute med en korsbåndskade siden i sommer. Dermed er to av de tre norske kvinnelige toppkjørerne for øyeblikket ute.

-  Norge har helt klart de beste jentene i verden. Blant gutta kan både Kim Christiansen, Halvor Lund, Marius Otterstad, Erik J. Botner og Fredrik Austbø hevde seg blant topp 5 på internasjonalt nivå. Jeg blir skuffet hvis vi ikke får én pallplassering i OL, sier landslagstrener Petter Levin til Dagbladet.

Høyere enn alle

Norges største OL-håp i snowboard, Kjersti Ø. Buaas (23), skadet foten under helgas verdenscup i Whistler, Canada. Buaas ledet etter siste kvalifiseringsheat. Skaden skjedde under trening før finalen, da hun overroterte på en 540, og endte opp nederst i pipen. Fallet resulterte i brudd i fotbladet.

-  Kjersti er en av de beste kvinnelige halfpipekjørerne i verden. Hun går høyere enn alle. Hun kan ta hjem OL-gull i Torino, sa landslagstrener Levin dagen før uhellet.

-  Dette er ikke så mye å spekulere i. Jeg kan ikke tro noe annet enn at jeg blir bra innen OL. Det er jo bare et lite bein som er brukket, sier en optimistisk Buaas til Dagbladet i går kveld.

Lisa Wiik skal etter planen være tilbake i konkurranse i januar. Og også Anne Molin Kongsgaard har mye å gå på resultatmessig.

4-6 uker

SKADD: Foreløpig er ingen snowboardkjørere tatt ut til OL. Mye kan fortsatt skje før det endelige uttaket. I helga ble OL-håpet Kjersti Ø. Buaas skadet. Foto: Mirja C. Finstad
SKADD: Foreløpig er ingen snowboardkjørere tatt ut til OL. Mye kan fortsatt skje før det endelige uttaket. I helga ble OL-håpet Kjersti Ø. Buaas skadet. Foto: Mirja C. Finstad Vis mer

I årets sesong er det så langt Franck og Buaas som har prestert best i konkurranser. Etter at de begge nå er ute med skader etter helga, kan det spøke for norsk OL-medalje i snowboard.

-  Ut i fra det jeg vet, er det en sjanse for at de kan delta begge to, men det er foreløpig umulig å si sikkert uten å ha undersøkt dem selv, sier landslagslege Jørn Torjussen til Dagbladet.

Franck har pådratt seg en lettere kneskade, muligens bare en strekk. Når det gjelder Buaas, mener legen det tyder på at skaden er et relativt ukomplisert brudd som vil gro innen 4 - 6 uker.

-  Kjersti har en vilje av stål og er sterk nok til å gjøre det som skal til. Jeg tror hun kan klare det. Hun har et run som slår alle andre, og det kommer hun til å sette i Torino. Resten av laget ellers er i bra form. Kim misset helgas finale med to plasser, men han var virkelig verdig en finaleplass. Neste gang Austbø deltar, regner jeg med at han kommer til finalen, sier landslagstrener Levin selvsikkert.