PÅ LØNNSTOPPEN:  Manchester Uniteds Wayne Rooney er på lønnstoppen i den engelske eliteserien nå. Han får cirka 195 millioner kroner i året i Manchester United. Foto: Reuters / John Sibley
PÅ LØNNSTOPPEN: Manchester Uniteds Wayne Rooney er på lønnstoppen i den engelske eliteserien nå. Han får cirka 195 millioner kroner i året i Manchester United. Foto: Reuters / John SibleyVis mer

Tror på Premier League-lønn opp mot 650 millioner

Ramon Vega.

Ramon Vega utelukker ikke at Premier League vil kunne betale en årslønn på svimlende 650 millioner kroner i løpet av noen sesonger.

Den tidligere Tottenham-stopperen har slått seg opp i Londons finansverden etter at han la opp. Vega tok bank- og finansutdannelse som unggutt i Sveits.

- Det er utrolige penger i fotballen, men likevel er klubber i økonomisk trøbbel. Hvorfor, når TV-rettighetene er så kostbare? Jeg ønsker å gjøre en undersøkelse som viser at det er mulig å tjene penger på fotballen, sier han til Daily Mail.

Det ligger an til ytterligere prishopp på TV-rettighetene i Premier League ved neste forhandling.

- Det kan bety at vi kan oppleve å se en spiller som tjener 1 million pund (12,5 millioner kroner) i uka.

Det vil i så fall bety en årsinntekt på 650 millioner.

Vega tjente snaut 10 millioner per sesong da han var på topp (1997-2001).

Manchester Uniteds Wayne Rooney er på lønnstoppen i den engelske eliteserien nå. Han får cirka 195 millioner kroner i året i Manchester United.

I 2013-14-sesongen hadde United totale lønnsutgifter til spillere på vel 2,5 milliarder kroner.

Får Vega rett i sine antakelser, vil det tallet stige solid i årene som kommer.

(NTB)