Tror på RBK, håper på Stabæk

Karl-Petter Løken har vunnet fire kongepokaler for Rosenborg, men håper likevel at Stabæk stikker av med seieren på Ullevaal.


HÅPER RBK TAPER: Karl-Petter Løken håper Stabæk stikker av med seieren, men tror det blir Rosenborg som vinner.

Ingen kjenner finalistene så godt som mannen med fire kongepokaler og étt finaletap. For to år siden flyttet han til Bærum og Stabæk, etter elleve suksessrike sesonger i Trondheim. Den skadeforfulgte 32-åringen har bare fått med seg en håndfull kamper for sin nye klubb, og en korsbåndskade henviser ham til tribunen søndag.
- Det føles urettferdig, for dette er en kamp jeg virkelig kunne tenkt meg å spille. Å møte Rosenborg i cupfinalen ville vært stort, sier Løken til NTB.
Selv om hjertet banker mest for Stabæk, tror Kalle på Rosenborg-seier. Det til tross for at Stabæk har et godt tak på seriemestrene. To Stabæk-seire og én uavgjort er fasiten så langt denne sesongen, inkludert en treningskamp i vinter.

Nøkkelen
- Stabæk har mange gode ballspillere og spiller mye gjennom midten i forhold til andre norske lag. Det gjør at Rosenborg sannsynligvis ikke får så mange overgangsmuligheter som de er vant til, og der ligger nøkkelen for oss. Hvis RBK erobrer ballen i gode posisjoner er de farlige. Selv om vi har vært flinke til å gjøre Rosenborg til et relativt ordinært lag er det fortsatt Norges beste, og i en så viktig kamp tror jeg de vinner sju av ti ganger. I seriekamp på Nadderud tror jeg vi ville ha vunnet minst halvparten.
- Hvorfor?
- Fordi Rosenborg har kommet lenger i struktureringen av spillet og fortsatt har større potensial enn Stabæk. De er vant til å være i slike situasjoner og er flinke til å mobilisere maksimalt foran denne typen kamper, sier Løken som mener det er Norges for tiden to beste lag som møtes.
- Molde fikk en nedtur etter at laget ble slått ut av E-cupen, mens vi har et høydepunkt å glede oss til. Det er heller ingen tvil om at Stabæk er blitt et bedre lag i år. Trenerne Anders Linderoth og Gaute Larsen har jobbet bevisst og vært konsekvente, sier Løken.
Fortsatt har han sterke følelser for Rosenborg og ønsker vanligvis at trønderne går av banen som seierherre. Men ikke nå.
- Selvsagt fordi jeg er Stabæk-spiller, men også fordi et cupmesterskap vil bety mye mer for Stabæk som vil få et ekstra løft. For Rosenborg blir det bare et nytt mesterskap i rekken.

Avgjør i desember
For alle skadene til tross: Karl-Petter Løken definerer seg forsatt som fotballspiller. Ti operasjoner (fire akilles, to skulder, kne, ankel, tå og håndledd) ser ikke ut til å stoppe ham, men hva er det som driver en skadeforfulgt 32-åring med elleve titler til å fortsette?
- Fotball er blitt en del av meg, det er nesten umulig å kutte ut. Det er viktig å slutte i tide, men jeg føler fortsatt at jeg har noe å bidra med. I løpet av desember regner jeg med å kjenne hvordan det ligger an med kneet, og da tar jeg avgjørelsen.
Vanligvis er Kalle nervøs foran en fotballkamp. Søndag blir det annerledes.
- Fordi to gode lag møtes, og jeg unner begge suksess. Men jeg kommer nok til å få rykninger i bena, for jeg lever meg alltid inn i det som skjer.
Herved er sidemannen på tribunen advart: Pass opp for Løken-finta!
(NTB)