Tror på Rembrandt November

Svein Ove Wassberg har store seiersambisjoner med Rembrandt November.

(Dagbladet.no): - Hesten kom fra Tyskland med mange galopper i raden. Han har slitt med en del småproblemer som vi nå har funnet ut av. Nå står han med to strake seirer, og de har han tatt på en enkel måte. Det skal være mer å gå på. Han fungerer veldig fint om dagen.

- På papiret har han et helt riktig løp i kveld, og jeg har store seiersambisjoner, forteller Svein Ove Wassberg om General November-sønnen.

Wassberg er stallansatt hos sin mer meritterte far Ove Wassberg. Men Svein Ove er den stallansatte kusken som vinner klart mest løp på Vestlandet.

- Du sitter opp bak Deliberate Boy V.G. i V5-1. Hvordan ser du på mulighetene?

- Jeg kjenner ikke så godt til hesten, men han er noe variabel i prestasjonene. Han går mye på det jevne. Jeg tror på en best mulig premie.

- Hva med Nashwan Boy som din far Ove kusker?

- Vi har hatt ham en stund på stallen og han gjør sin første start for oss. Det er en liten, fin hest som ser bra ut i trening. Han trenger løp og jeg blir overrasket om han skulle stikke av med seieren første gang ut.

- I V5-2 kjører du Aprilia H.

MÅ GÅ FEILFRITT: Rembrand November, som kuskes av Svein Ove Wassberg. Alle foto: Hesteguiden.com
MÅ GÅ FEILFRITT: Rembrand November, som kuskes av Svein Ove Wassberg. Alle foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Ja, hun kommer ut etter pause. Det er ei seiersvant hoppe. Hun har vært holdt i gang hele tiden, og det har ikke vært noe galt. Hun ser fin ut i trening. Er kanskje litt dårlig fra start og står vanskelig til, men havner vi ikke for langt på etterskudd plukker hun de fleste til slutt.

- Ditt største håp i kveld er Rembrandt November i V5-3?

-Ja, absolutt. Han har imponert meg i det siste med to strake seirer på en enkel måte. Feilfritt er det snakk om en god vinnersjanse. Min beste for dagen!

- Hva tror du om Anou Hanover som far Ove sitter opp bak i samme løp?

- Hun holder fin form, men jeg kan vanskelig tenke meg at hun henter 40 meter på en feilfri Rembrandt November. Hun kan være aktuell om han skulle rote seg bort, og jeg synes hun er aktuell rett bak min.

- I V5-4 er du ute med Oppegards Knekten?

- Han gjør fine løp hele tiden. Sprint kan bli litt i korteste laget, og han er avhengig av hardt tempo. Tung bane er en fordel. Han flyter på styrken. Litt hardt å vinne på en sprint, men en trippelplass bør være innen rekkevidde.

- I V5-5 kjører du Kåre Refsland-trente In Risk som er en seiersvant dame. Vinner du i kveld?

- Hoppa har gjort sine ting bra. Hun var flink fra dødens sist, og det er en posisjon hun ikke trives i. Vi har vunnet sportrekningen kontra våre verste konkurrenter. Hun er rask fra start, og jeg håper og tror på tet. Jeg håper å lede hele veien. Hun er ikke avhengig av tet og går like godt bakfra, men det må klaffe med ryggløp. Vi skal være med og kjempe om seieren.

- Stallmann Ronny Halvorsen får tilliten bak stallens O\'Brian?

- Denne hesten sliter litt med å finne formen og er hardt ute. Jeg tror en premie må være bra.

- Startraske Newton Index står i bakspor denne gangen?

- Hesten holder veldig fin form for dagen. Bakspor er et stort minus for ham som er en startrakett. Han trives best i tet, og byr ikke like godt til bakfra. En trippelsjanse med hardt tempo underveis, oppsummerer Svein Ove Wassberg.

RIKTIG LØP: Wassberg om Rembrandt November, som står med to strake seirer.