Tror på seier mot Chelsea

Hertha Berlin har ikke spilt en europacupkamp på hjemmebane siden 1979. Etter 20 år er klubben klar for morgendagens møte med engelske Chelsea i mesterligaens 2. runde, og har tro på seier.

- Vi er en liten mus, som kan skremme de store elefantene, sier den sentrale forsvareren Hendrik Herzog.

- Selv topplag som Chelsea og Milan vil finne ut at det ikke er lett å spille foran 75 000 tilskuere på Olympiastadion i Berlin, parerer lagkamerat Thomas Helmer. - Vi er outsidere. Det vet vi, og er klare til å utnytte posisjonen.

Herta må klare seg uten Kjetil Rekdal, som ennå ikke er friskmeldt etter sitt beinbrudd.

Men Tore André Flo får trolig sjansen fra start, sammen med italieneren Gianfranco Zola. Den målfarlige duoen skal få hull på «Berlin-muren», men hjemmelaget frykter tydeligvis ikke London-lagets stjerner.

Kostet dyrt

Hertha klarte 2-2 på bortebane mot tyrkiske Galatasaray i mesterliga-åpningen forrige uke. Hjemmekampen i morgen er den første på 20 år. da ble det semifinaletap i Uefa-cupen mot Røde Stjerne.

Men skadene kan ødelegge for hjemmelaget. Helmer er småskadet, mens midtbanestjernen Kostas Konstantinidis er suspendert etter å ha blitt utvist i Tyrkia. Foruten Rekdal, er også Michael Hartmann ute med beinbrudd. Playmaker Dariusz Wosz er også usikker på grunn av et vondt kne.

- Vi måtte betale veldig dyrt for det ene poenget mot Galatasaray. Det kostet oss et rødt kort og tre skader, sier Herzog.

Usikker

Britiske fotballeksperter tror at Flo og Zola vil få sjansen fra start. Mer usikkert er det om den franske forsvarskjempen Frank Lebouf blir spilleklar. Han fikk seg en smell i ribbeina i helgens serierunde og er ennå ikke friskmeldt.

Chelsea-manager Gianluca Vialli gjorde seks forandringer etter 0-0-kampen mot Milan, og fikk betalt i form av et 0-1-tap mot svake Watford i den engelske eliteserie lørdag. Men verken han eller stratégen Marcel Desailly frykter tyskerne.

- Hvis vi klarer å spille opp mot vårt beste i hver kamp, kommer vi til å nå langt i mesterligaen. I Berlin er det bare å gå for seieren fra første spark på ballen, sier Desailly.

(NTB-Reuters)