- Tror på seier

Thor Hushovd (23) forsvarte først den gule ledertrøya i Postgirot Open med 8. plassen i går. Så fikk han beskjed fra teamsjef Roger Legay: Nå skal lagkameratene i Credit Agricole kjøre for at nordmannen skal vinne sammenlagt!

- En sammenlagtseier betyr veldig mye for meg som syklist. Det er viktig både overfor lagkamerater og teamsjef å vise at jeg er god nok. Dessuten gir det mye selvtillit, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Gårsdagens etappe beskrev han på forhånd som den mest avgjørende i Postgirot Open med den tøffe Huskvärna-bakken.

- Det gikk også veldig bra for min del, sier Hushovd.

Thor Hushovd

Født: 18. januar 1978

Sivil status: Kjæreste med Susanne

Merittliste:

Ble verdensmester for amatører i 1998

5. plass i VC-løp i Hamburg Grand Prix i 2000

Et lite stykke etter Huskvärna-bakken kom lagkamerat Stuart O'Grady av gårde i et brudd sammen med tre andre syklister, sier Hushovd.

Én runde før mål fryktet Hushovd at sammenlagt-ledelsen skulle ryke.

- Firemannsgruppa lå 40 sekunder foran meg, men heldigvis klarte jeg å spise opp mye av forspranget på siste runde. Det ga meg en utrolig god følelse.

Grimstad-syklisten trillet over mål på en åttendeplass 16 sekunder bak den ungarske vinneren Laszlo Bodrigo. Sammenlagt ligger Hushovd 17 sekunder foran lagkamerat Stuart O'Grady i sammendraget.

Rittets andre nordmann Kurt Asle Arvesen - som kjører for Team Fakta-laget - ligger på fjerdeplass.

- Går alt som planlagt, sitter jeg igjen med ledertøya også etter dagens etappe. Det er en enkel etappe med mye landeveiskjøring, sier Hushovd.