Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyson Fury og Deontay Wilder har aldri tapt en kamp.

Tror på sensasjon i nattas kamp mellom boksegigantene: - Galskapen til Tyson Fury er genial

Ekspert mener at Fury har greid å bringe storfavoritt og mester Deontay Wilder ut av fatning før lørdagsnattas kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 1992, for 26 år siden har to ubeseirede tungvektsboksere møtt hverandre til en kamp om en tittel.

PROVOSERT OG RASENDE: Deontay Wilder (t.v.) har tilsynelatende fått nok av den merkelige oppførselen til Tyson Fury foran storkampen natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix
PROVOSERT OG RASENDE: Deontay Wilder (t.v.) har tilsynelatende fått nok av den merkelige oppførselen til Tyson Fury foran storkampen natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Men nå skjer det natt til søndag når amerikaneren Deontay Wilder (33) med 40 strake triumfer, og hele 39 seire på knockout skal forsvare sin WBC-tittel mot engelskmannen Tyson Fury (30) som har vunnet 27 proffkamper, 19 av dem på knockout.

Det er tilsynelatende mye raseri som har bygget seg opp hos amerikaneren på grunn av oppførselen til engelskmannen i verdensturneen de har vært rundt på som promotering til storkampen.

Se noen av de villeste stuntene til Tyson Fury i denne videoen:

- Tyson Fury har greid å komme innunder huden på Deontay Wilder. Det kan bety at det er en frustrert mester som kommer opp i ringen lørdag natt. Galskapen til Fury er genial, sier tidligere storbokser og ekspert Roar Petajamaa til Dagbladet foran den store bataljen mellom to ubeseirede tungvektsboksere.

Natt til søndag, eller grytidlig søndag morgen for morgenfugler og boksefans som foretrekker den døgnrytmen, kan vente seg litt av en kamp fra Staple Center i Los Angeles.

Petajamaa tror på en sensasjon.

- Ja, jeg gjør det. Deontay Wilder har vist et sinne som jeg aldri har sett fra ham tidligere. Det er åpenbart at Fury har greid å komme inn med noe som har hisset opp Wilder. Tar han med seg den frustrasjonen opp i ringen, kan det bli slik at Wilder slår mange hull i lufta og i guarden til Fury. Engelskmannen er en mester i å rotere med en dobbelguard, som enten fanger opp slagene, eller at han rett og slett unngår dem. Og når Wilder tilsynelatende har mistet noe av kontrollen, så kan dette bli en batalje av de sjeldne, sier Roar Petajamaa.

Wilder startet bråket

Han sier at det var Wilder som startet den fysiske kontakten under den siste presseseansen med en staredown som endte med at Fury tok av seg dressen og skjorta. Mens Wilder ble holdt tilbake av sine egne folk.

KAOS: Tyson Fury endte opp i bar overkropp etter at han rev av seg dressjakka og skjorta under den siste presseseansen foran storkampen natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix
KAOS: Tyson Fury endte opp i bar overkropp etter at han rev av seg dressjakka og skjorta under den siste presseseansen foran storkampen natt til søndag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det var ikke bare show det som skjedde på den siste presseseansen. Jeg synes jeg så noe ukontrollert fra Wilder. Fury smilte og roterte med hodet fra side til side foran Wilder som skrek og skrek i noe som så ut som rent sinne. Han ga en beskjed om hva han mener kommer til å skje i ringen. Wilder ble ydmyket av engelskmannen. Fury illustrerte med oppførelsen sin at han skal rotere seg unna de ville slagene til Wilder, analyserer Petajamaa.

- Husk at han fikk den suverene mesteren Vladimir Klitsjko ut av fatning med sine sprell foran kampen i 2015. Han kom til pressekonferansen utkledd som Batman. Så kom en fyr utkledd som The Joker opp foran podiet. Fury hoppet over bordet og angrep denne The Joker. De to rullet rundt på golvet foran podiet, så bordet med beltene til Klitsjko ramlet ned på gulvet. Klitsjko satt tilsynelatende rolig. Men han tok frustrasjonen rundt denne frekke, tilsynelatende sprøyte gale engelskmannen opp i ringen, ler Petajamaa.

BATMAN OG THE JOKER: Tyson Fury rullet rundt forkledt som Batman i en kamp mot erkefienden The Joker så beltene til Klitsjko datt ned fra utstillingsbordet, og ei flaske deiset i hodet på Fury. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BATMAN OG THE JOKER: Tyson Fury rullet rundt forkledt som Batman i en kamp mot erkefienden The Joker så beltene til Klitsjko datt ned fra utstillingsbordet, og ei flaske deiset i hodet på Fury. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tyson Fury vant titlene til Klitsjko på poeng.

- Ikke på greip

Den tidligere mesterbokseren Thomas Hansvoll skal kommentere kampen på Viaplay. Han gleder seg.

- Dette blir spennende. Jeg holder en knapp på Deontay Wilder. Det henger nesten ikke på greip at det kan være mulig å komme tilbake etter alle de problemene Tyson Fury har gjennomgått etter at han vant titlene fra Klitsjko i 2015, sier Hansvoll.

Han sier om sammenbruddet til Fury:

- Tyson Fury taklet tilsynelatende ikke det å være mester. Han gikk på fylla og festet fra seg mesterbeltene. Nå gjør han et oppsiktsvekkende comeback i verdenstoppen tre år etter. Nå er han der han ønsker å være igjen. Som en underdog. Og han ser bra ut. Også er han dønn ærlig.

Hansvoll forklarer:

- Fury var helt åpen med alle sine psykiske problemer og depresjon da han hadde det som verst. Mange ønsker å skjule slike problemer. Men ikke Fury. Han er rett og slett ikke som alle andre. Han har aldri vært redd for å si det akkurat som det er.

Neppe til full tid

Thomas Hansvoll sier han har vondt for å se at kampen går tiden ut. Han heller til at Wilder kan avgjøre kampen før full tid. Men skjer det motsatte og kampen drar ut i mange runder, så mener han at kampen heller til fordel for Fury.

Se slagkraften til Wilder i denne videoen. Obs! Sterke scener.

- Tyson Fury er tungvektsboksingens svar på Floyd Mayweather. En mester i defensiv boksing. Men han har vært nede i golvet også et par ganger. Riktignok har han kommet seg opp og snudd kampene til sin fordel. Treffer Wilder med et av sine veiveslag, så kan det være over. Et slikt slag står selv ikke Fury for. Wilder kan avgjøre kampen med ett eneste slag, sier Thomas Hansvoll.

De to tidligere storbokserne har en noe divergerende oppfatning om hva som vil skje. Hansvoll holder en knapp på de tunge slagene til Deontay Wilder. Mens Petajamaa mener at det kan ende med en sensasjon, fordi Fury har gjort Wilder wild and furious.

Stor vektforskjell

Det ble en stor vektforskjell da de veide inn lørdag. Fury veide inn på 116 kilo, mens Wilder veide hele 20 kilo mindre.

MASKE: Slik så Deontay Wilder ut, da han veide inn før kampen natt til søndag. Foto: AFP / NTB Scanpix
MASKE: Slik så Deontay Wilder ut, da han veide inn før kampen natt til søndag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Etter innveiingen var det Fury som sto for pratinga, mens Wilder bar en maske.

Det har vært en ytterst spesiell og temperaturfylt stemning i forkant av noe som kommer til å bli et fyrverkeri av en tungvektskamp.

Vinneren av kampen er kvalifisert til å møte den store tungvektsstjerna Anthony Joshua som innehar de andre fire mesterbeltene. Dermed vil samtlige fem tittelbelter tilfalle vinneren av den framtidige kampen.

Kampen mellom Tyson Fury og Deontay Wilder vises på Viaplay som pay pr. view for 499 kr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!