- Tror Partner Ås klarer brasene

Brødrene Atle og Frode Hamre skal tukte konkurrentene på Forus lørdag.

Atle og Frode Hamre tar godt vare på vinnersjansene for stall Hamre/Søvik på Forus lørdag. Partner Ås blir het favoritt i V75-3 tross spor åtte bak bilen, mens Racino skal prøve å stikke kjepper i hjulene for favoritten Speedy Renka i V75-6. Både Don Ariel og Flamboyant frister lykken i Jærløpet i V75-finalen. Det kan ligge an til en pangdag for Hamre-brødrene. Frode Hamre røper til Dagbladet.no at størst lit setter de til Partner Ås i V75-3 og The Seeker i V75-2.

Ballet åpner med Blue Story i V5-2.

- Han var ikke helt på topp sist. Han har slitt med en forkjølelse, og det er nok forklaringen. Han var uheldig og trakk et sjanseartet bakspor. Hesten har veldig stor kapasitet, men litt usikker form.

- The Seeker i V75-2 har jeg litt tro på og anser han for å være stallens nest beste sjanse lørdag. Det er en hest i fin form. Han har vært ordentlig bra i det siste. Han gjorde et fint løp sist på Bjerke og står med to strake seirer. Sprint er en fordel. Dessverre får han ikke utnyttet sin store starthurtighet fra bakspor, men det ser ikke helt mørkt ut herfra likevel. Spillerne bør være obs og streke ham på noen hester, råder Frode Hamre.

Partner Ås trakk et vondt åttendespor ytterst bak bilen. Hvordan vurderer du hans sjanser?

-Det er vel vår beste seierssjanse lørdag. Hadde han trukket et bedre spor hadde han antakelig vært en banker. Hesten holder prima form og har gjort alt riktig. Ingenting tyder på formsvikt i trening, og i tillegg elsker han å reise! En god vinnersjanse! Barrichello i samme løp som jeg sitter opp bak har vært bra en periode. Sist var han uheldig og feilet fra start, men jeg synes han reparerte bra. Han møter tøffe hester, men det ser ikke helt umulig ut med tanke på en trippelplass. Hesten er flink fra start, og helt iskaldt er det ikke med en tanke på en fin plassering.

Racino har to strake seirer. Klarer han å tukte Speedy Renka i V75-6?

Han har vært veldig positiv og gjort fine løp. Han takler den lange distansen. Hesten er bra fra start. Vi utstyrer ham med skylapper for første gang for å skjerpe ham ytterligere. Vi kjører til fra start. Han skal regnes med en god vinnersjanse!

BANKER. Partner Ås kjøres av Atle Hamre. Bror Frode har god tro på hesten. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
BANKER. Partner Ås kjøres av Atle Hamre. Bror Frode har god tro på hesten. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

I Jærløpet som er dagens V75-finale kjører også begge brødrene, henholdsvis Don Ariel og Flamboyant.

-Don Ariel har vært utrolig bra og hatt en fin utvikling. Sist vant han kontrollert på en sterk tid. Står noe sjanseartet til her, men skal kjempe i toppen ut i fra det han har vist i de siste løpene. Flamboyant står litt vanskelig til på 20 meter tillegg og det kan bli mange å runde. Hesten er imidlertid herdet fra tøffe lag og har mer rutine enn de fleste her. Han er avhengig av høyt tempo underveis. Det er snakk om en sterk hest som tåler å gjøre mye selv. Jeg anbefaler spillerne å streke for begge, avslutter Frode Hamre.

SEIERSSMILET. Frode Hamre smiler lurt før V75-løpene på Forus.