- Tror Petter legger opp etter Falun-VM

- Gull i Sverige den perfekte avslutningen.

NÆRMER SEG SLUTTEN? Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter (innfelt) tror Petter Northug blir å se i ski-VM i Falun til vinteren, men at det kan bli skikongens farvel til langrennssporten. Foto: Nina Hansen
NÆRMER SEG SLUTTEN? Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter (innfelt) tror Petter Northug blir å se i ski-VM i Falun til vinteren, men at det kan bli skikongens farvel til langrennssporten. Foto: Nina HansenVis mer

(Dagbladet): Straffereaksjonen Petter Northug kan vente seg etter fyllekjøringen, de påfølgende løgnene til politiet og for å ha fått kompisen og passasjeren urettmessig siktet er foreløpig uklart.

Inntil det foreligger, så vil vi heller ikke få svaret på om skistjernen kan stille i Falun-VM til vinteren, eller om en soning vil bli lagt til et tidspunkt som vil spolere sesongens store drivkraft for Petter Northug.

Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter tror Northug blir å se i Sverige til vinteren.

- Straffer ikke folket - Jeg blir overrasket om han ikke får en soning tilpasset ski-VM. Petter får straffen sin lell, men jeg tviler på at de vil straffe det norske folk også, sier Kroksæter til Dagbladet.

Sportskommentatoren tror derimot at Falun også kan bli det siste vi ser av skistjernen.

- Det blir selvsagt bare gjetning, for det er ikke sikkert at han vet svaret på det selv engang ennå. Men Petter Northug har behov for å gjenreise karrieren sin og å gå ut av skisporten som en vinner. Den jobben han legger ned nå viser at han mener alvor, og alle vet at forholdet til Sverige er noe helt spesielt for Petter.

- Jeg tror at suksess i Falun vil kan være den perfekte måten for Petter å sette punktum på, sier Kjetil Kroksæter til Dagbladet.

Skal brenne skia Han viser også til at Petter Northug selv antyder noe i den retningen i den ferske boka «Northug - en familiehistorie», skrevet av forfatter Sverre M. Nyrønning.

Etter siste øvelse vil Petter brenne Northug brenne konkurranseskiene sine på Lugnet skistadion i Falun.

- Hvor mye vil skal legge i symbolmarkeringen at Petter vil brenne skiene sine i Sverige vet jeg ikke, men det vil være typisk Petter å avslutte på den måten. Etter å ha slått Sverige. I Sverige, sier Kroksæter.
Mellomsesong Et annet argument som kan tale for at Petter sier stopp etter vinteres ski-VM er at 2016 er en slags mellomsesong uten noe mesterskap å se fram i mot.

- Petter har slitt med motivasjonen de to siste årene, så om han presterer godt til vinteren, så tror jeg det kan bli tøft for han å gå på en ny periode. Petter er en mann for de store anledninger, som VM og OL. Da må han se to år fram i tid, mot VM i Lahti i 2017. Det er jeg usikker på om han klarer å motivere seg for, sier Kroksæter.

Tror på videre satsing Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther er ikke like overbevist om at Petter Northug tar farvel med langrennssirkuset etter Falun-VM.

- Det kommer nok an på hvordan det går i VM til vinteren. Om han får den sportslige framgangen som jeg tror han får til vinteren, så tror jeg det gir han lyst til å gå på en runde nummer to med full satsing, sier Esten O. Sæther.

- Perfekt alder - Du tror ikke en mesterskapsfri sesong i 2016 vil bli tung å motivere seg for?

- Jeg tror at med suksess i Falun til vinteren, så vil Petter ha det så moro, og se at det er så mange fordeler med å fortsette at det blir det naturlige. Vi ser også at idrettskarrierer varer og lenger.

- Kanskje kan gjøre Tour de Ski til det store målet i 2016, gå noen langløp og ha mye moro. Da vil han være klar for to mesterskapssesonger på rad, og i OL i Pyeongchang i 2018, så vil han ikke være mer enn 32 år. Det er en perfekt alder, sier Esten O. Sæther.