FRUSTRERT: Om Norge greier å ødelegge angrepsrytmen til Cristiano Ronaldo og Portugal fra start av, og holder nullen idet man nærmer seg pause, kan heksegryta på Estadio de Luz snus til norsk fordel. Det håper i hvert fall de norske landslagsgutta, som forventer et portugisisk stormløp fra avspark.Foto:   REUTERS/Hugo Correia
FRUSTRERT: Om Norge greier å ødelegge angrepsrytmen til Cristiano Ronaldo og Portugal fra start av, og holder nullen idet man nærmer seg pause, kan heksegryta på Estadio de Luz snus til norsk fordel. Det håper i hvert fall de norske landslagsgutta, som forventer et portugisisk stormløp fra avspark.Foto: REUTERS/Hugo CorreiaVis mer

Tror Portugal får fansen mot seg etter en halvtime

Om Norge fortsatt holder nullen.

LISBOA (Dagbladet): Norge er langt fra den mest attraktive motstanderen i landslagssammenheng, men portugiserne regner med fullt hus og 62 500 tilskuere på mektige Estadio da Luz i morgen kveld.

De aller fleste av dem forventer overkjørsel og målfest til tross for at våre gutter leder gruppa tre poeng foran Danmark og Portugal.

Om det motsatte skulle skje - at Egil «Drillo» Olsens destruktive og kyniske plan fungerer perfekt og Cristiano Ronaldo & co stanger mot en norsk forsvarsmur uten å få uttelling - er det gode sjanser for at hjemmefansen vender seg mot eget lag.

- Spillerne går lett sure
Det tror i hvert fall flere av de norske landslagsgutta, og derfor har klisjeen om at «det blir viktig å holde buret reint de første 20-25 minuttene» sjelden passet bedre enn nå.

- Jo lenger vi holder nullen, jo mer kommer publikum til å snu seg mot dem. Det kan være fordel oss, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

KLAR FOR Å ØDELEGGE: - Spiller vi rævafotball og tar poeng har vi gjort jobben vår, sier Morten Gamst Pedersen. Foto:  (AP Photo/ Francisco Seco)
KLAR FOR Å ØDELEGGE: - Spiller vi rævafotball og tar poeng har vi gjort jobben vår, sier Morten Gamst Pedersen. Foto: (AP Photo/ Francisco Seco) Vis mer

- Du tror de kan vende seg mot eget lag?

- Det kan skje, det er typisk her nede. Vi får håpe det.

Bjørn Helge Riise tror publikum vil miste tålmodigheten tidlig om det portugisiske angrepsspillet går i stå.

- Det er så mange stjernespillere på det laget som har et press på seg for å prestere. På papiret skal det være stor forskjell mellom Portugal og Norge, og fansen tenker jo at dette skal bli lett match. Det er det de tror. Og det passer oss perfekt. Jeg har sett kamper med dem tidligere - om laget skuffer og vi passerer 30-40 minutter får de fansen mot seg. I tillegg har de en del spillere som lett går sure, sier Riise.

Bare de viktigste kampene på Estadio de Luz
Roar Stokke kommenterer lørdagens kamp for Viasat 4. Selv om han tror Norge vil få det for tøft mot formsterke verter mener han det lille håpet ligger i å stå imot stormløpet fra start.

- ALLE TROR PORTUGAL FÅR LETT MATCH: Og det synes Bjørn Helge Riise er helt perfekt. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
- ALLE TROR PORTUGAL FÅR LETT MATCH: Og det synes Bjørn Helge Riise er helt perfekt. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Portugal spiller kvalikkamper over hele landet, men de største og viktigste kampene legges her til Estadio de Luz. Her er publikum synonymt med laget og løfter dem fram. Men hvis Portugal gjør det dårlig og de ikke får det tidlige målet, begynner de fort å pipe og vende seg mot sine egne. De første 25 minuttene vil nok sette standarden, spår Stokke.

- Hvor lang tid må Portugal gå uten scoring for at publikum mister tålmodigheten, tror du?

- Hvis Portugal ikke scorer og ikke har flyten, vil vi i hvert fall høre tendensene mot slutten av 1. omgang. Utålmodigheten ligger i lynnet deres. Der ligger nøkkelen til norsk suksess. Hvis Portugal scorer tidlig og Norge må fram på banen blir det nok for vanskelig, sier Stokke.