Gary Linekers spådom:

Tror Premier League-klubbene vil slå tilbake i Champions League

Overbevist om at de neste superstjernene kommer til England.

SPÅMANN: I løpet av noen år kommer Premier League-klubbene kommer til å sette en stopper for den spanske dominansen i mesterligaen, spår Gary Lineker. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
SPÅMANN: I løpet av noen år kommer Premier League-klubbene kommer til å sette en stopper for den spanske dominansen i mesterligaen, spår Gary Lineker. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av noen år kommer Premier League-klubbene kommer til å sette en stopper for den spanske dominansen i mesterligaen, spår Gary Lineker.

De tre siste årene har fem av seks finalelag i mesterligaen vært spanske, mens Premier League ikke har hatt et lag i finalen siden Chelsea vant mot Bayern München i 2011/12-sesongen.

Lineker tror imidlertid maktforholdet er i ferd med å snu. Engelskmannen peker på at de pengesterke klubbene vil tiltrekke seg de beste trenerne og spillerne.

- Akkurat nå er spansk fotball utrolig dominerende. Men jeg tror at vi (England) er i startgropen med tanke på å bli langt mer markante i europeiske turneringer, sier Lineker til AFP.

Trenerprofiler

Han viser til at trenere som Pep Guardiola (Manchester City), José Mourinho (Manchester United) og Antonio Conte (Chelsea) er hentet til Premier League.

- Hvis man ser på de engelske lagene, så har de ikke superstjernene som holder øverste verdensklasse. De går til Real Madrid, Barcelona eller Bayern München. Vi har vært inne i en periode hvor vi ikke har vært gode nok, innrømmer Lineker.

- Men nå kommer de beste trenerne til ligaen vår, og jeg tror de beste spillerne vil følge etter på grunn av pengene som er engelsk fotball, fortsetter han.

Den tidligere Barcelona- og Tottenham-spilleren erkjenner at det er for sent å få Lionel Messi til Premier League. Eller lokke Cristiano Ronaldo tilbake.

- Men jeg er overbevist om at de neste superstjernene kommer til vår liga, og at klubbene i England vil bli som Barcelona og Real Madrid i framtiden. Kina er det eneste landet som kan konkurrere med oss. Men store spillere drar ikke dit før mot slutten av karrieren, sier han.

City best

Han mener det er Guardiolas Manchester City som har best sjanse til å gå til topps i mesterligaen av engelske lag denne sesongen. Chelsea var det forrige Premier League-laget som vant turneringen for åtte år siden.

Gruppespillet i mesterligaen starter tirsdag. Manchester City og Arsenal er de engelske lagene som skal i aksjon. De spiller mot henholdsvis Borussia Mönchengladbach (Tyskland) og Paris Saint-Germain (Frankrike).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer