Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror Pyleva var et uhell

Men de norske skiskytterjentene vet ikke hva de skal tro om Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN SICARIO (Dagbladet.no): - Skal du overleve i dette her, kan du ikke tenkte på at den eller den driver med det eller det, eller skule på andre hele tida. Da forsvinner moroa, sier Gunn Margit Andreassen til Dagbladet.no.

Hun snakker om dopingskandalene som har rammet skiskytterne i OL. Først ble Olga Pyleva tatt, utestengt, og fratatt medaljen hun tok på normaldistansen, og i går ble det klart at snusket er utbredt i den østerrikske skiskyttertroppen også.

- Jeg tror på Pyleva når hun sier det var et uhell. Men dette med østerrikerne virker mer som planlagt juks og fanteri, sier Gunn Margit.

Hun syns det er trist at det er skiskyttersporten som nå blir hjemsøkt av skandalene, men ser det positive i at avsløringene kommer.

- Det viser jo i hvert fall at testsystemene fungerer. Og kanskje kan dette være et skremmeskudd til de som føler seg fristet til å prøve, sier hun.

Mange tanker og følelser

Sammen med Liv Grete Skjelbreid Poirée, Linda Tjørhom, og Tora Berger skal Gunn Margit gå stafetten for Norge i morgen. Målet er medalje, og derfor konsentrere jentene seg først og fremst om egne oppgaver framfor å filosofere over hvorfor det nå er skiskyting som er OLs juksesport.

- Det er mange følelser som spiller inn, og det går så mange rykter. Det er egentlig helt tragisk, jeg vet ikke om jeg skal ha medlidenhet med dem som er igjen her av østerrikerne, eller ikke, sier Liv Grete til Dagbladet.no.

VET IKKE HVA DE SKAL TRO: Liv Grete Skjelbreid Poirée (t. v.), Linda Tjørhom, Gunn Margit Andreassen og Tora Berger går stafetten for Norge i morgen. Foto: Scanpix
VET IKKE HVA DE SKAL TRO: Liv Grete Skjelbreid Poirée (t. v.), Linda Tjørhom, Gunn Margit Andreassen og Tora Berger går stafetten for Norge i morgen. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg får ikke håpe det er flere som har dopet seg, men det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg syns det er bra at de blir tatt, sier Linda Tjørhom.

Kan ikke skje i Norge

- Tror du det er flere som er dopet her i OL, Gunn Margit?

- Det er det sikkert, men det kan jeg ikke gå rundt og tenke på.

En ting er hun derimot helt sikker på, og det er at skandalen i den østerrikske leiren umulig kunne ha skjedd i Norge.

- Nei, det er helt umulig.

- For nordmenn tror jeg ikke det er fristende i det hele tatt. Det ligger ikke i vår kultur, man synker liksom ikke så dypt i Norge, sier Gunn Margit til Dagbladet.no.

- Vinner man ikke fordi man er best hos oss, så kan det heller være det samme. Dagens spørsmål:
Tror du skiskytterne tar OL-gull på fellesstarten?
Hva mener du? Send en e-post til minmening@dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!