Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror RBK kan overraske Europa

Rosenborg har fått en tøff gruppe i Europa League, men målsettingen er å ta seg videre. Det mener Jesper Mathisen er realistisk.

I FORM: Landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen har åpnet målkontoen i Rosenborg, og med artisten Samuel Adegbenro på kanten, kan det bli mye Rosenborg-jubel utover høsten. FOTO: NTB Scanpix.
I FORM: Landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen har åpnet målkontoen i Rosenborg, og med artisten Samuel Adegbenro på kanten, kan det bli mye Rosenborg-jubel utover høsten. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer
  • LASK - RBK, kl. 18.55

Rosenborg fikk Champions League-drømmen knust etter to oppgjør mot Dinamo Zagreb. Kroatene havnet i gruppe med selveste Manchester City, et av verdens aller beste lag, i tillegg til italienske Atalanta og kroatiske Shakhtar.

Trønderne ble henvist til Europa League, og det var nok mange som drømte at de skulle trekke et lag som Manchester United, Arsenal eller Sevilla. Det ble ingen av de virkelig store kanonene, men de fikk uansett en tøff gruppe.

LASK Linz, PSV og Sporting Lisboa er Rosenborgs Europa League-motstandere. Lagene, fra henholdsvis Østerrike, Nederland og Portugal, er det som står i mellom Rosenborg og utslagsrundene.

Jesper Mathisen, fotballekspert i TV 2, har troen.

- Bedre muligheter i år

- De har havnet i en tøff gruppe. Det er ikke sånn at de er favoritter til å gå videre, ettersom PSV og Sporting Lisboa er der. De to er relativt klare favoritter. Og så er jeg spent på hvor gode LASK Linz er, sier sørlendingen til Dagbladet.

Han understreker at Rosenborg hadde en langt tøffere gruppe forrige sesong, da de møtte RB Leipzig, RB Salzburg og Celtic.

EKSPERT: Jesper Mathisen. FOTO: TV 2.
EKSPERT: Jesper Mathisen. FOTO: TV 2. Vis mer

- De har langt bedre muligheter i år, mener Mathisen.

- I fjor var de, i sin gruppe, det svakeste laget på papiret, så selv om de møter to gode lag.

- De har hevet seg kraftig den siste tiden, og det er en gjeng med spillere i Rosenborg som elsker denne type kamper. Vi så det mot BATE Borisov og Maribor, og delvis også mot Dinamo Zagreb. De var et godt lag, men Rosenborg kunne fint gått videre.

Eirik Horneland uttalte på en pressekonferanse at målet deres definitivt er å gå videre fra gruppa. Det mener Mathisen er riktig av han å si - og at det fort kan skje.

- På papiret er Rosenborg det tredje beste laget i gruppa. PSV og Sporting er ikke blant de råeste lagene i Europa heller. Haugesund var fullt på høyde med PSV over to kamper, minnes han.

Trønderne er i skrivende stund 10 poeng bak Molde som troner øverst på tabellen i Eliteserien, så noe ligagull blir det neppe denne sesongen. Mathisen mener at et godt gjennomført gruppespill og medalje (topp 3) i Eliteserien vil kunne kalles en godkjent sesong for Rosenborgs del.

- Det er viktig for dem å bli blant de beste i Eliteserien for å få spill i Europa også neste sesong.

- Langt fra umulig

Rosenborg starter Europa League-eventyret i kveld i Østerrike mot LASK Linz. Trønderne starter med andre ord med den - på papiret - enkleste kampen, og kan vi seg selv en god start på livet i gruppe D.

- Å få med seg poeng blir ekstremt viktig på torsdag, sier Mathisen.

Det sier han vel vitende om at de to gruppefavorittene, PSV og Sporting Lisboa, møtes samtidig.

Og om Rosenborg kommer godt i gang mot LASK Linz, tar tre poeng, får en god opplevelse og tar med seg selvtillit videre, kan alt skje. For som Mathisen sier:

- Det er langt fra umulig å gå videre fra den gruppen.

Gruppe D:

Sporting Lisboa (Portugal)

PSV Eindhoven (Nederland)

Rosenborg (Norge)

LASK (Østerrike).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling