Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Redknapp-dynkingen ødela karrieren i Tottenham

Nå har Bentley rømt til Russland.

BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN: En jublende David Bentley i underbuksa har akkurat dynket sjefen Harry Redknapp med en bøtte vann sammen med flere lagkamerater. Redknapp smilte også, men slapp sjelden Bentley ut på banen igjen. Skjermbilde: Sky Sports
BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN: En jublende David Bentley i underbuksa har akkurat dynket sjefen Harry Redknapp med en bøtte vann sammen med flere lagkamerater. Redknapp smilte også, men slapp sjelden Bentley ut på banen igjen. Skjermbilde: Sky Sports Vis mer


(Dagbladet): David Bentley spilte sju landskamper for England i 2007 og 2008, og var en lovende spiller da han kom til Tottenham fra Blackburn i 2008.

Landslagstrener Steve McLaren hadde sagt han kunne bli «den nye David Beckham». Men karrieren tok aldri helt av i Tottenham, og på fredag ble han lånt ut til russiske Rostov. Han føler selv han har fått et negativt stempel i England, og han gir Tottenham skylda.

- Bildet Tottenham skapte av meg var så feil. Jeg har hørt at mange managere har ringt til spillere og sagt «jeg har hørt at han betyr trøbbel». Spillerne har fortalt meg det, men innen den tid hadde de besluttet ikke å kjøpe meg. Noen må ha fortalt dem det, for det er ikke sånn jeg er, sier han til Daily Mirror.

Bøtte til besvær Bentley tror også hans rolle i dynkingen av Harry Redknapp på direktesendt TV i 2010 kan ha vært starten på nedturen. Bentley - og omkring fem andre - kom skrålende ut fra garderoben etter at Tottenham hadde slått Manchester City og sikret seg plass i Champions League.

Bøtta ble tømt over hodet på manager Redknapp som var midt i et TV-intervju med Sky Sports. Mens de andre spøkefuglene trakk seg fornuftig unna, stilte Bentley seg glisende med en arm på skulderen til manageren på TV-bildene som ligger på Youtube.

Redknapp smilte også, men siden stivnet smilet.

- Det hele var godt ment. Men han så det definitivt ikke sånn. Det var en feiring, og ingenting mer. Den sesongen hadde jeg spilt 20 kamper fram til det tidspunktet, og vi kom til Champions League. Jeg hadde startet 15 kamper på rad, sier Bentley.

- Som å stange i veggen Men han fikk ikke spille mye den påfølgende høsten, og i januar 2011 ble han lånt ut til Birmingham. I fjor høst ble han sendt på lån til West Ham, men ble skadd etter fem kamper, og var ute med kneskade i et halvt år.

Og selv om Redknapp aldri sa noe om dynkingen, tror Bentley altså at det var en årsak til at manageren sluttet å satse på ham.

- Han sa aldri noe om det direkte til meg - han sa egentlig aldri mye til meg i det hele tatt - men jeg visste at det kom til å bli vanskeligere for meg etter det. Jeg fikk knapt noen ny sjanse. Jeg har spilt 42 kamper på fire år. Jeg burde ha spilt 42 kamper på en sesong, for ikke å snakke om fire. Det har vært som å stange hodet mot en murvegg til tider, sier 28-åringen.

I juni fikk Redknapp sparken i Tottenham, men heller ikke nyansatte André Villas-Boas har satset på Bentley. Nå håper han i stedet på en ny start i Russland.

- Jeg kunne bare blitt i Tottenham. Men jeg forlot Arsenal for å få spille regelmessig mens jeg bare kunne lent meg tilbake. Det er litt det samme nå. Jeg vil bare spille fotball, sier Bentley.

IKKE ALENE: Bentley (skjult bak de andre) var ikke alene om dynkingen, men tror likevel han ble straffet for episoden. Skjermbilde: Sky Sports
IKKE ALENE: Bentley (skjult bak de andre) var ikke alene om dynkingen, men tror likevel han ble straffet for episoden. Skjermbilde: Sky Sports Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media