Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Rekdals ferie varer i tre dager

- Kjetil bør slutte å snakke om VIF, råder samtalepartner Kjetil Siem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I november i fjor sluttet Kjetil Siem som VIF-direktør til fordel for jobben som direktør i Norsk Toppfotball. Det skuffet Kjetil Rekdal - som fram til da hadde brukt Siem som en av sine nærmeste samtalepartnere.

I begynnelsen ble kontakten mellom de to dårligere. Det gikk noen måneder før de tok opp tråden skikkelig - og de siste ukene har samtalene vært mange.

- Jeg har snakket masse med Kjetil i det siste, og visste at det begynte å bevege seg i den retningen at han ville gi seg som trener. Jeg forstår at han tok avgjørelsen. Jeg tror den var riktig, sier Kjetil Siem til Dagbladet.no.

- Hvordan har forholdet til Rekdal vært etter at du sluttet i VIF?

- Vår kontakt var litt mindre med det samme jeg gikk av, av naturlige årsaker. Han var veldig skuffet over at jeg forsvant, og synes ikke det var så ålreit. Vi var et veldig godt team. Det kan hende at det falt litt mer på skuldrene hans. En periode hadde vi litt mindre kontakt, men det har tatt seg opp gradvis. I det siste har det vært mye, sier Siem.

Utålmodig Rekdal

Rekdal selv var på gårsdagens pressekonferanse opptatt av å understreke hvor godt det skulle bli med ferie.

- Jeg har knapt hatt en dag fri de siste seks årene, sa Rekdal.

image: Tror Rekdals ferie varer i tre dager

Samtidig var han ganske klar på at han vil fortsette som fotballtrener på et eller annet tidspunkt. Siem blir ikke overrasket om ting skjer snarere enn Rekdal selv tror.

- Jeg blir veldig forundra om dette er den siste trenerjobben hans. Jeg tipper ferien varer i tre dager, så setter han i gang med å finne ut hva han skal gjøre. Det er sånn han er, og det er en av styrkene hans at han er så utålmodig på sånne ting, sier Siem.

Og har en sterk oppfordring til Rekdal:

- Det er viktig at han blir ferdig med VIF, og at VIF blir ferdig med ham. Han må slutte å snakke og tenke VIF i det offentlige rom, og motsatt. Begge må videre, sier Siem.

Som roser både klubben og Rekdal for den verdige avskjeden.

- VIF har i mange tøffe runder holdt seg til kontrakten, og bedt Kjetil om å fortsette. Det har vært en eksemplarisk prosess og et bevis på at en treneravgang kan gå udramatisk for seg selv om det er dramatisk i seg selv når treneren slutter, sier han.

Barna flyttet til Romsdal

Rundt årsskiftet avslørte Kjetil Rekdal at han og kona Reidun hadde skilt lag. Nå er eks-kona flyttet til Romsdal, og dit flytter også Rekdals to barn, Niklas og Sofie.

GODE VENNER: Kjetil Rekdal og Kjetil Siem har snakket masse sammen den siste tiden, etter at kontakten de to imellom ble litt dårligere da Siem ga seg som VIF-direktør i november i fjor. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Kjetil Rekdal og Kjetil Siem har snakket masse sammen den siste tiden, etter at kontakten de to imellom ble litt dårligere da Siem ga seg som VIF-direktør i november i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer

I går ville han ikke gå med på at familiesituasjonen var en årsak til at han trakk seg.

- De har flytta til Romsdal, men å dra dem inn i dette har ikke noe for seg. Det er et valg jeg har tatt for mitt eget beste, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Og la til at de umiddelbare planene er å dra til Romsdal og tilbringe litt tid med barna og eks-kona. Og kanskje ta en fisketur.

Siem tror familiehensynet veier tyngre enn Rekdal vil innrømme.

- Det er umulig å ikke bli påvirka av sånne ting, sier han.

Masse tid til barna

I vinter lot en svært åpenhjertig Rekdal seg intervjue av Dagbladets Sportmagasinet da Vålerenga ladet opp til sesongen på La Manga. Der la han ikke skjul på at han gjerne skulle hatt mer tid til barna.

- Jeg har to unger som opplever at pappaen deres er veldig mye borte. Og når han kommer, er han kanskje veldig frustrert, oppgitt eller sliten eller har tankene sine andre plasser. Jeg er utrolig glad i dem. Utrolig stolt av dem. Jeg forguder dem. Det er ikke mitt problem. Jeg skulle svært gjerne hatt mye mer tid til dem. Og nå er jo ... ja ... Vi får noen store utfordringer framover. Jeg må bare ta en dag om gangen, sa Rekdal.

Og viste en ganske annen side av seg selv enn det steinansiktet man gjerne forbinder med Rekdal. For når han snakket om barna, var Rekdal bare myk.

- Sofie, vet du. Dattera mi. Hun hadde pakket en stor pose med godteri jeg skulle få med meg ned hit. Det visste ikke jeg. Men så klarte hun ikke å holde seg. «Du må huske på å se i bagen din når du kommer til Spania, pappa. Husk å gjøre det, da» sa hun. Jeg skjønte at hun hadde lagt nedi noe. Om morgenen fant jeg posen. Da jeg kom hit, ringte jeg henne. «Så snill du er med pappa», sa Rekdal i Sportsmagasinet.

Nå har han all tid i verden til i verden til å ta med barna sine på fisketur.

<B>OMSORGSFULL:</B> Kjetil Rekdal er far til Niklas og Sofie, som nå flytter til Romsdal. Her er de to sammen etter Niklas har spilt kamp for Lambertseter i Norway Cup.
<B>TRUET:</B> Etter 1-2-tapet for Fredrikstad i vårkampen, truet Kjetil Rekdal med å trekke seg. Dagen etter fikk et stort pressekorps bekreftet at Rekdal fortsatte som VIF-trener.