Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror retur til Manchester kan skje: - Det var åpenbart en god «match» i United med Mourinho og Zlatan

Avskriver ikke muligheten for at svensken skriver under på ny for de rødkledde.

GOD MATCH: Kasper Wikestad synes det virka som en god match med Zlatan og José Mourinho i Manchester United. Her gir de to hverandre en klem etter ligacupfinalen tidligere i år. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GOD MATCH: Kasper Wikestad synes det virka som en god match med Zlatan og José Mourinho i Manchester United. Her gir de to hverandre en klem etter ligacupfinalen tidligere i år. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kom den første lista over frigitte Premier League-spillere. En liste den svenske superstjerna Zlatan Ibrahimovic sto på.

For mange var ikke dette overraskende, ettersom den 195 centimeter høye angrepsspillerens kontrakt går ut i sommer, i tillegg til at han for tida er ute med et røket korsbånd.

Heller ikke TV 2-kommentator Kasper Wikestad var overrasket over å se Zlatans navn på lista over frigitte spillere.

- Med tanke på skaden og alderen var det vel relativt forventet, jeg er ikke overraska. Men vi skal ikke avskrive en ny sesong i United-drakta. Men det er jo vanskelig å si fra utsida. Det var helt åpenbart at det var en god «match» i United med Zlatan og (José) Mourinho, sier Wikestad til Dagbladet.

Flere medier, deriblant Manchester Evening News, skriver at svensken skal trene på Uniteds anlegg, Carrington, framover, og at det kan bety at han skriver under en ny United-kontrakt senere.

- En magisk fotballspiller

Zlatan har spilt i flere klubber i løpet av sin karriere, som Malmö, Barcelona, AC Milan og PSG før Manchester United. Her har han til sammen tatt over 20 titler, noe som har vært med på å skape den merkevaren han er i dag.

- Han er på mange måter et fenomen, og har skapt seg selv til å bli det. Han er en magisk fotballspiller, og har vært det i haugevis av år. Han har jo vunnet ligaen så å si hvert år i klubbene han har spilt i. Han er mer enn bare en fantastisk fotballspiller, sier kommentatoren når Dagbladet spør hva som er så spesielt med Zlatan for fotballinteresserte.

TROR PÅ ZLATAN: TV 2s Kasper Wikestad tror Zlatan kan skrive under ny United-kontrakt senere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TROR PÅ ZLATAN: TV 2s Kasper Wikestad tror Zlatan kan skrive under ny United-kontrakt senere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Svensken har frontet seg selv på mange måter, noe som gjør at han har bygget opp et slags imperie rundt navnet sitt. Noe av grunnen til at han har klart nettopp dette, er fordi han har levert litt mer av seg selv enn med- og motspillerne har gjort.

- Han er ikke så mystisk, men i en verden som blir mer og mer lukket og har mer automatiserte robotsvar, så har man en tendens til å flokke seg rundt de som ikke går under den kategorien men som heller leverer noe ekte og av seg selv.

- Slik som Petter Northug her hjemme for eksempel?

- Ja, de to er utøvere som tør å gjøre noe annet og som kan leve litt med å være annerledes. Når det kan kombineres med det å være en ener, er det noe som tiltrekker folk.

- Viktig å bevare interessen rundt seg selv

I sosiale medier deler Zlatan jevnt og trutt bilder og videosnutter fra sin hverdag. Siden korsbåndet røk tidligere i år da Manchester United møtte Anderlecht i Europa League, har svensken blant annet delt en mystisk videosnutt der han kommer opp av vannet iført United-drakt, i tillegg til at han i dag la ut en videosnutt på Instagram der han ligger under dyna med fotballskoa på.

- Jeg så også at han triksa litt med ball på Instagram her. Det er viktig for en som er 35-36 år å bevare interessen rundt seg selv, og det er han ekstremt flink til. Men sånn er jo sosiale medier også, man er der fordi man liker å vise seg fram.

Litt av grunnen til de merkelige, men kanskje ikke veldig mystiske videoene, er ifølge Wikestad det at man fort blir irrelevant når man en dag legger opp.

- Men jeg tror Zlatan kommer til å klare å være ganske relevant. Han har så enorm interesse rundt seg selv og den han er.

Nå venter noen spennende måneder framover for Zlatan, men trolig trenger han ikke være redd for framtida med det aller første hvertfall.

tidlig KLAR?: Zlatan Ibrahimovic (35) skadet seg alvorlig i kneet da Manchester United spilte mot Anderlecht i Europa League 20. april. På Instagram hinter han om at han er klar igjen. Video: iamzlatanibrahimovic / Instagram Vis mer Vis mer

Britiske BBC skrev for drøye to uker siden at svensken, ifølge agent Mino Raiola, har «mange tilbud fra mange klubber og steder», men at ingenting er bestemt ennå.

- Det er riktig at vi er i dialog med Manchester United og ser hva de tenker og om han er verdifull for dem, sa Raiola i slutten av mai.

- Dumt å avskrive ham

Men det at han ikke står på lønningslista i klubben akkurat nå, trenger ikke bety at han ikke blir sett i den røde drakta igjen, mener TV 2-kommentator Wikestad.

- Det ville være dumt å avskrive ham, for jeg tror han kommer tilbake. Men det er vanskelig å si om det blir United. De kan uansett ikke lene seg tilbake på Zlatan og vite at han blir helt frisk, så de må handle som om han ikke kommer tilbake. Men vi burde jo håpe det blir en enighet.

Selv om en korsbåndskade setter utøvere ute av spill i mange måneder, har man tydelig sett på Zlatan i sosiale medier at han er på god vei til å bli frisk.

- Det hjelper å være godt trent og at han ikke har hatt slike skader og problemer tidligere. Det blir spennende å se i høst, men det er jo ikke nødvendigvis bra på innsiden av kneet, selv om det ser sånn ut på utsida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!