Tror rivaler var dopet

Franske Christine Arron (31) mener at hun har tapt mange sprintmedaljer i internasjonale mesterskap på grunn av konkurrenter som doper seg.

Christine Arron er en av bare to gjenværende utøvere som har vunnet alle tre Golden League-stevnene til nå i år. Hun er en av favorittene på 100-meter i VM som starter i Helsinki lørdag.

Arron vant EM-gull på distansen da hun satte europeisk rekord med tida 10,73 i Budapest i 1998. Rekorden står fortsatt, og bare Marion Jones og Florence Griffith Joyner har løpt fortere i verden.

Men siden kanonløpet for sju år siden har Arron havnet lenger bak på resultatlistene - slått av jenter som Marion Jones, Zhanna Block, Ekaterini Thanou og Kelli White - inntil nå.

Skal på pallen

Spurt av nyhetsbyrået Reuters om hun føler at medaljene i VM og OL har gått tapt på grunn av konkurrenter som doper seg, svarer Arron:

-  Jeg tror det har skjedd svært, svært ofte. Jeg mener at doping har fratatt meg VM-medaljer, sier Arron, som har fjerdeplassen fra 1997 i Aten som beste VM-plassering.

Hun har et rykte for å bomme på formen under mesterskap, men foran årets VM er forventningene høye:

-  Jeg drar dit for å komme på pallen. For å klare det må jeg under elleve sekunder. Det er innen rekkevidde, sier Arron, som har 10,94 som bestetid i år.

Skadeplaget

Hun kommer opprinnelig fra den franske øya Guadeloupe i Karibia. Arron har vært skadeplaget og har fra eksperthold blitt påstått å være mentalt svak foran store anledninger.

-  Jeg hadde ikke vært her i dag om jeg var skjør, sier Arron.

Tre år

Hun trengte nesten tre år på å komme tilbake etter at hun fødte sønnen Ethan i 2002.

-  Tror dere jeg hadde kommet tilbake etter alle skadene, alle tilbakeslagene og etter en barnefødsel om jeg var svak mentalt? spør Arron.

Hun har heller ingen planer om å gi seg selv om hun fyller 32 år i september.

Føler seg yngre

-  Jeg føler meg ikke som 32. Jeg føler meg som 26 eller 27 år, sier Arron.

-  Jeg skal fortsette å løpe så lenge jeg løper raskere enn sønnen min. Jeg slutter den dagen han løper fra meg, og han sier at han har planer om å løpe raskere enn mammaen sin. Derfor må jeg nok passe meg litt, sier hun.

Chandra Sturrup (10,84 i år) fra Jamaica, Lauryn Williams (10,91) fra USA og Veronica Campbell (10,96) fra Jamaica blir blant de tøffeste konkurrentene for Arron i Helsinki.

FRANSK HÅP: Christine Arron har høye forventninger til seg selv foran VM i Helsingfors. - Jeg drar dit for å komme på pallen, sier stjernen på 100-meter. Her fra OL i Aten i fjor.