Tror rømling vil søke asyl

Han kunne vunnet hele Norway Cup. I stedet tror politiet Mahdi Ahmed Yusuf (16) hoppet av for å søke asyl i Norge.

EKEBERG (Dagbladet): Politikilder sier til Dagbladet at de tror 16-åringen fra Kenya har hoppet av fra Norway Cup for å søke asyl i Norge, etter at han forsvant fra Ekebergsletta mandag kveld.

Midtstopperen Mahdi Ahmed var en av G16-laget til Mathare Uniteds nøkkelspillere. Skuffelsen var derfor stor da resten av laget fant ut at han var dratt sin vei.

- Han var den beste forsvarsspilleren vår. Med ham på laget ville vi vunnet Norway Cup, sier trener Anthony Juma (28).

Mathares 16-åringer gikk ut mot Asker i sin første sluttspillkamp på onsdag.

Bondevik appellerte

I går oppfordret Kjell Magne Bondevik gutten til å melde seg.

- Jeg håper han blir med laget tilbake, sier Bondevik til Dagbladet. Statsministeren har et spesielt forhold til klubben siden han også har besøkt Mathare i slummen i Nairobi.

De fleste av klubbkameratene tror gutten har dratt sammen med Mathare-tilskuere fra det norsk-afrikanske miljøet i Oslo. Politiet skal ha fått flere konkrete tips, og saken etterforskes nå av Oslo-politiets savnetgruppe, som har delt ut bilder av 16-åringen til politipatruljene i byen.

- En familie kom bort til skolen vår samme dagen som vi kom til Norge. De snakket mye med Mahdi. Han har hatt mye kontakt med dem under og etter kampene våre. Mest sannsynlig dro han sammen med noen av dem etter kampen på mandag, sier Mathare-direktør Peter Serry.

Laget skuffet

Mathares G16-lag hadde slått Nordstrand 2 6 - 1 tidlig mandag ettermiddag, og stemninga var bra da alle de tre lagene fra Mathare samlet seg for å spise i 17-tida samme dag. Flere av spillerne la merke til at Mahdi Ahmed Yusuf var borte.

- Vi trodde først han bare var gått for å se seg rundt på sletta. Men da det var blitt seint og han fortsatt ikke hadde kommet tilbake, sa vi ifra til klubbdirektøren, forteller Ernest Kiriithi (16).

Laget er skuffet, men ikke bitre på 16-åringen.

- Han har sviktet laget. Men det er ikke opp til oss å tilgi ham. Det kan bare Gud gjøre, sier trener Juma.

Mathare-grunnlegger Bob Munro er dypt skuffet over forsvinningen, men tror ikke episoden vil få konsekvenser for klubbens rykte.

- Over seks hundre gutter og jenter fra Mathare har deltatt på Norway Cup siden 1990, og dette er et unntak. Men jeg er skuffet både på klubbens og spillerens vegne. Konsekvensen av handlingen hans er at han trolig vil bli utestengt fra Schengen-området på livstid, sier Munro.

LAGKOMPISER: Mathare-trener Anthony Juma (t.v.) og spiller Ernest Kiriithi (16) håper den forsvunne midtstopperen Mahdi Ahmed Yusuf blir med lagkameratene hjem igjen.