Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Rooney kan filme med nasjonens støtte

Så lenge England vinner VM.

DET ER FORSKJELL PÅ FOLK: Arsene Wenger tror engelskmenn ville tiljublet Wayne Rooney om han hadde filmet seg til straffe som gjorde at England vant VM-finalen. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
DET ER FORSKJELL PÅ FOLK: Arsene Wenger tror engelskmenn ville tiljublet Wayne Rooney om han hadde filmet seg til straffe som gjorde at England vant VM-finalen. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

||| (Dagbladet.no): - Jeg kan snakke om de engelske gutta og jeg mener dette (skuespill) er noe vi ikke gjør. Vi er for ærlige og i Premier League ser du at de engelske spillerne forsøker å holde seg på beina selv om de får seg et spark.

Ordene over tilhører Chelsea- og England-kaptein John Terry - men timingen for utspillet kunne definitivt vært bedre.

For dagen etter lurte Wayne Rooney til seg en hårreisende straffe i landskampen mot Slovenia.

Situasjonen ble selvsagt et tema på fredagens sedvanlige pressekonferanse med Arsenal-manager Arsene Wenger. For franskmannen har mildt sagt vært oppgitt over behandlingen hans egen Eduardo har fått etter svalestupet mot Celtic, og han fikk ikke mindre ammunisjon av det som skjedde på Wembley.

- Tror dere han ville blitt slaktet?

Mens en kommentator i The Times slo fast at den engelske fotballfansen var «besatte» av filming, kunne Wenger trolig lagt til «hyklerske» i samme slengen. For han er ikke i tvil om hvordan reaksjonene i England vil bli om Wayne Rooney filmer seg til straffespark i Sør-Afrika neste sommer.

- Om du er en helt eller juksemaker avhenger veldig av hvilken side du er på. England er i VM, og om Rooney gjør det i siste minutt av kampen og England vinner turneringen, tror dere virkelig at han ville blitt slaktet dagen etter? spør Wenger retorisk ifølge Daily Mail.

Personlig ser han allerede tendenser til at dommere er ekstra på vakt overfor Eduardo, så sent som da Kroatia ble sendt hjem som slakt etter 1-5 på Wembley i midtuka.

Wenger trekker fram en takling på spissen fra Liverpool-back Glen Johnson som et eksempel.

LURTE DOMMEREN: Wayne Rooney fikset straffe på England på en heller tvilsom måte. Foto:  REUTERS/ Eddie Keogh
LURTE DOMMEREN: Wayne Rooney fikset straffe på England på en heller tvilsom måte. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

- Det verste er at han ikke får straffe lenger, som skulle vært straffe. Jeg mener den var klar, sier han.

Tøff bortekamp

Kanskje har Eduardo dommeren på sin side i morgen, når Arsenal reiser til Manchester for andre gang på to uker, denne gangen for å møte de lyseblå og eks-goonerne Emmanuel Adebayor og Kolo Toure.

Sjansene for at han spiller svekkes i hvert fall ikke av skaden Andrei Arsjavin pådro seg på landslagsoppdrag - noe som fortsatt opprører Wenger.

- Arsjavin er uaktuell. Han skulle ikke ha spilt for Russland. Han kommer også til å være ute til kampene mot Standard Liege på onsdag og mot Wigan neste helg, sier Wenger. 

HAR FÅTT ET DÅRLIG RYKTE: Her mener Arsene Wenger at Eduardo blir snytt for et klart straffespark, når Glen Johnsen smeller inn i kroppen hans. I stedet fikk spissen bare tyn fra den engelske fansen på tribunen. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
HAR FÅTT ET DÅRLIG RYKTE: Her mener Arsene Wenger at Eduardo blir snytt for et klart straffespark, når Glen Johnsen smeller inn i kroppen hans. I stedet fikk spissen bare tyn fra den engelske fansen på tribunen. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling