Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Rooney-kopi kan rive i stykker Liverpool

Spissen sammenliknes med en tanks.

SCORINGSPEK: Lisandro Lopez peker mot hodet sitt etter at han scoret mål - for å hylle en venn. Foto: AFP
SCORINGSPEK: Lisandro Lopez peker mot hodet sitt etter at han scoret mål - for å hylle en venn. Foto: AFP Vis mer

|||• Champions League direkte 20.45: Følg åtte kamper i vårt livestudio

(Dagbladet.no) Liverpool har tapt tre kamper på rad og står overfor noen skjebnedager, med kveldens Champions League-møte mot Lyon og helgas storoppgjør mot Manchester United i Premier League.

Det er ingen tvil om at de helrøde er under et tøft press for tida.

Lyon har full pott etter to Champions League-kamper og 5-0 i målforskjell. Det er ingen enkel skjebnenøtt Liverpool skal knekke på Anfield i kveld.

Panservogn
I spissen for de franske serielederne står Lisandro Lopez. Argentineren, som kom fra Porto i sommer, har scoret seks mål på sine åtte første kamper i Lyon-drakta.

Han blir beskrevet som svært hardtarbeidende og har fått merkelappen panservogn på grunn av sine nådeløse taklinger.

KJEMPESUKSESS: Lisandro Lopez kom til Lyon i sommer, og har scoret seks mål på åtte kamper så langt. Foto: AFP
KJEMPESUKSESS: Lisandro Lopez kom til Lyon i sommer, og har scoret seks mål på åtte kamper så langt. Foto: AFP Vis mer

- Han spiller som Wayne Rooney, men har bedre teknikk. Han har kapasitet til å bli en av de beste spissene i Europa, sier tidligere Porto-kaptein Jorge Costa til BBC.

Allerede i serieåpninga viste han seg fram, da han skrudde inn et frispark etter 90 minutters spill. Slik vinner du fansens hjerter i en ny klubb.

I Champions League-kvaliken mot Anderlecht scoret han hattrick: En nydelig kipp over keeper, et kraftfullt løp hvor han parkerte to forsvarsspillere og et langskudd.

Hyller venn når han scorer
Det er nettopp derfor det er så vanskelig å få tak på argentineren, han har et så stort register å spille på. Så langt denne sesongen har han spilt som ensom spiss, på venstrekanten eller i en rolle bak en spissmakker.

Når Costa blir spurt om hvordan han ville spilt mot Lisandro, begynner han å le - før han svarer:

- Jeg ville helst ikke spilt mot ham. Liverpool-forsvaret kommer til å få det tøft.

KAN HAN SNU DET? Manager Rafael Benitez kan glede seg over at Steven Gerrard er tilbake. Foto: REUTERS
KAN HAN SNU DET? Manager Rafael Benitez kan glede seg over at Steven Gerrard er tilbake. Foto: REUTERS Vis mer

Forrige sesong var det bare Lionel Messi, Steven Gerrard og Miroslav Klose som scoret mer i Champions League enn Lisandro. 26-åringen puttet seks da Porto kom til kvartfinalen, hvor Manchester United ble for sterke.

Og når han scorer, da peker han mot hodet sitt. Men spissen er mediesky som få og vil ikke si så mye om hvorfor.

- Det er bare en dedisering til en spesiell venn, sier Lopez til Football365.

Gerrard tilbake
Den hardt pressede Liverpool-manageren Rafael Benitez vet alt om hva som står på spill i kveld. Han ønsker derimot ikke spekulere i konsekvensene av et eventuelt tap.

- Lyon har rutine, det er et godt lag og de er godt organisert. Det blir tøft, men jeg velger heller å tenke positivt og ikke tenke på tap, sier spanjolen ifølge Press Association.

Det mest positive for Liverpool er at kaptein Steven Gerrard er friskmeldt til kveldens kamp, etter at han måtte stå over landskampen mot Hviterussland og helgas tap for Sunderland på grunn av en lyskeskade. Dessverre for de røde er målkåte Fernando Torres ute med en liknende skade.

- Folk sier at vi ikke kan spille uten Gerrard og Torres, men jeg var ikke bekymret i helga - selv om vi tapte. Nå er en av dem tilbake, og da er problemet enda mindre, sier Benitez.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling