- Tror Rooney møtes med likegyldighet

United-spissen starter trolig på benken mot Wigan i morgen.

STRAKS TILBAKE: Wayne Rooney har ikke vært i aksjon for Manchester United siden 2-2-kampen mot West Bromwich 16. oktober. I morgen er han trolig på benken mot Wigan. - Jeg tror ikke han starter, sier Sir Alex Ferguson. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
STRAKS TILBAKE: Wayne Rooney har ikke vært i aksjon for Manchester United siden 2-2-kampen mot West Bromwich 16. oktober. I morgen er han trolig på benken mot Wigan. - Jeg tror ikke han starter, sier Sir Alex Ferguson. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney har ikke spilt et minutt for Manchester United siden han annonserte at han ønsket seg vekk fra klubben.

I morgen er han klar for comeback mot Wigan, og mange venter i spenning på hva slags mottakelse 25-åringen kommer til å få fra hjemmefansen.

Redaktøren for united.no, Jon Martin Henriksen, spår et halvkjølig gjensyn.

- Jeg tror det blir likegyldighet, verken piping eller hyllest. De siste ukene har fansen sunget veldig mye om Cristiano Ronaldo, uten at jeg har noe fasitsvar på hvorfor. Rooney får heller prestere før hans navn blir sunget igjen, sier Henriksen til Dagbladet.

- Nå er det opp til Rooney
Ronaldo forlot United sommeren 2009, for en rekordsum på 825 millioner kroner. Portugiseren sto ikke så høyt i kurs blant fansen da, men har gjennom respektfulle uttalelser om klubben og sir Alex Ferguson myket opp sine gamle fans, samtidig som de nok ikke har glemt hvilken fantastisk spiller han var for United.

- Om det står 0-0, Rooney kommer inn 20 minutter før slutt og blir matchvinner på slutten: Hva tror du fansen sier da?

- Det er akkurat noe sånt Rooney trenger, at han kommer i sentrum med positivt fortegn. Det er en stund siden det har skjedd. Det har vært et fryktelig negativt fokus i lang tid. Alt i hvert fall blitt tilrettelagt for ham nå: Han har fått en ferieuke i Dubai, fått trene i USA uten mediastyr, og nå er det opp til Rooney selv. Han må gjøre jobben. Et avgjørende mål vil selvfølgelig løfte ham litt. Supportere er ganske enkle, og glemmer fort, sier Henriksen.

Ronaldo fikk jubel
Da Ronaldo-flørtingen med Real Madrid var på sitt mest intense sommeren 2008, og han attpåtil sa seg enig da Sepp Blatter mente det grenset til moderne slaveri å holde ham på Old Trafford mot hans vilje, sto ikke portugiseren høyt i kurs i den røde deler av Manchester.

Men da United åpnet sesongen elendig, og lå på 14.plass etter tre kamper med en ankeloperert Ronaldo ute av spill, var veien til tilgivelse kort.

Og Ronaldo ble møtt av et massivt jubelbrøl da han entret banen som innbytter i Champions League-kampen mot Villarreal.

Da er det neppe utenkelig at det samme kan skje Rooney.

- Rooney er et ikon, han er Uniteds største og viktigste spiller. Derfor kommer ikke folk til å gi ham pipekonsert. Alle er klar over hvor god han er når han er i form. Uten Rooney en hel sesong er United utrolig svekket, sier Henriksen.

Starter garantert mot Rangers
Sir Alex Ferguson har gjort det til en vane å boikotte de tradisjonelle pressekonferansene før ligakampene, men han har snakket med radiostasjonen Key 103 foran kampen mot Wigan.

Der varsler han at Rooney starter på benken.

ENESTE SCORING I ÅR: Wayne Rooney scoret 34 mål i alle turneringer i fjor. Denne sesongen har han bare puttet én gang, på straffespark mot West Ham. Foto: (AP Photo/Jon Super)
ENESTE SCORING I ÅR: Wayne Rooney scoret 34 mål i alle turneringer i fjor. Denne sesongen har han bare puttet én gang, på straffespark mot West Ham. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Jeg tror ikke han starter i morgen. Kanskje han sitter på benken. Men han vil helt sikkert spille mot Rangers på onsdag, sier Ferguson, ifølge Sky Sports.

Helomvendingen
Rooney skadet ankelen - rapportene skal ha det til at det var Paul Scholes som satte inn en susende takling - på treningen samme dag som Ferguson første gang bekreftet at 25-åringen ville vekk.

Kort tid etter gjorde han helomvendig og signerte en ny femårsavtale med United, med en ukelønn som angivelig ligger på rundt to millioner kroner.

Den siste måneden har han både vært på kjærlighetsferie med sin bedratte kone Coleen, og i USA for å trene seg opp i ro og mak.

- Det sier seg selv at han mangler kamptrening. Men Wigan er en ideell motstander å returerne mot, det er ikke tvil om at de skal slås. Forrige sesong endte begge kampene med 5-0-seier til United, og de har aldri avgitt ett poeng mot det laget i Premier League. Om Rooney får en halvtime kan det hende han scorer. Hvis ikke kommer det nok snart, han er avhengig av å få det. Men det viktigste er holdningen - at han viser at han vil. For fram til nå har viljen vært fraværende, sier Henriksen.

- Synes du han har unnskyldt seg godt nok til fansen?

- Det har han ikke, men jeg synes unnskyldningen kan være at han scorer mål. La beina prate, sier united.no-redaktøren.

BLE TILGITT KJAPT: Ronaldo ble møtt av voldsom jubel da han kom inn til første kamp for sesongen høsten 2008, etter å ha flørtet med Real Madrid hele sommeren. Foto: (AP Photo/Jon Super)
BLE TILGITT KJAPT: Ronaldo ble møtt av voldsom jubel da han kom inn til første kamp for sesongen høsten 2008, etter å ha flørtet med Real Madrid hele sommeren. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer