Tror russeren safer inn penger

- Hvis ikke er han sliten, sier Agdestein.

(Dagbladet.no): I dag spilte 15 år gamle Magnus Carlsen sjetterundekamp i sjakk-VM mot russiske Vladimir Malakhov.

Malakhov i hvit satset på å bytte (ta hverandres) brikker ofte i starten, og spillet  utviklet seg til en klar remis (uavgjort)-kamp.

Det ble den også litt før kl. 15.30 i dag (her finner du alle resultatene).

Stormester Simen Agdestein, følger kampene hjemmefra via turneringens hjemmeside. Han er overrasket over Malakhovs spill.

- Rart

- Han er ute etter remis hele veien, det er rart at han gjør det som hvit. Du spiller jo ikke for å klare uavgjort på hjemmebane i fotball, sier Agdestein til Dagbladet.no.

Og han tror penger kan være russerens motiv.

- Jeg tror han enten han begynner å bli sliten, eller så spiller han på remis for å sikre seg mer penger, sier Agdestein og forklarer:

- Den som vinner sammenlagt etter disse partiene (Magnus spiller med hvit i morgen), vil spille om 9. og 10. plassen, mens taperen best kan bli nummer 11. Hvis det blir uavgjort over disse to partiene, blir det spilt lynsjakk om hvem som skal gå videre.

1 600 dollar

- Men pengene for avansement, avgjøres på bakgrunn av disse to partiene, og står det 1-1 etter disse, deles pengene. Jeg tror Malakhov kan være ute etter 1-1 og mer penger uavhengig av hvordan det går i lynsjakken, sier Agdestein.

- Vinneren får 26 400 dollar, taper får 23 200. Hvis det ender 1-1, blir det 24 800 dollar på hver. Ikke veldig mye mer penger, men det kan bety mye for en østeuropeer, mener Agdestein.

Hvis Magnus vinner duellen med Malakhov, er han sikret å bli nummer 9 eller 10 og er dermed kvalifiseret til kandidatmatchene høsten 2006. Dersom Magnus taper denne runden, kan han likevel bli nummer 11 i VM med seier i den sjuende runden. 11.plass kan vise seg å være godt nok for spill neste høst.

IMPONERER: Magnus Carlsen (15) imponerer alle i sjakk-VM.