I FERD MED Å BLI EN HIT: 20 år gamle Diego Rubio er på lån til Sandnes Ulf fra den portugisiske storklubben Sporting Lisboa ut sesongen. Den lynhurtige angriperen har scoret to mål på de to siste kampene. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
I FERD MED Å BLI EN HIT: 20 år gamle Diego Rubio er på lån til Sandnes Ulf fra den portugisiske storklubben Sporting Lisboa ut sesongen. Den lynhurtige angriperen har scoret to mål på de to siste kampene. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Tror Sandnes Ulfs nye superspiss kan bli toppscorer

Leiesoldaten fra Sporting Lisboa omtales som en stjerne.

SANDNES STADION (Dagbladet): - Jeg elsker Sandnes. Det er veldig fint her, sier Diego Rubio (20) til Dagbladet.

Han kom inn til sin Sandnes Ulf-debut i starten av 2. omgang mot Lillestrøm i forrige serierunde. 135 Tippeliga-minutter seinere har 20-åringen scoret to mål. Det siste bidro til ett poeng i gårsdagens kamp mot Brann.

- Vi har aldri vært i tvil om potensialet hans. Det er enormt. Kall ham gjerne en stjerne, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Dagbladet om sin nye juvel.

Kjøpt for 20 millioner For bare to år siden var den fotrappe angriperen regnet som et supertalent. Hjemme i Chile tikket det ene tilbudet inn etter det andre. Til slutt bestemte Rubio seg for å takke ja til den portugisiske storklubben Sporting Lisboa. Overgangssummen lå på rundt 20 millioner kroner. 

- Jeg hadde tilbud hvor jeg kunne tjent mer penger, men jeg valgte Sporting Lisboa fordi de var kjent for å utvikle unge spillere, sier Rubio.

Til tross for det tilsynelatende fornuftige valget, ble ikke tiden som fulgte i Portugal som verken han eller Sporting Lisboa hadde sett for seg.

- Overgangen til europeisk fotball ble for stor. Stilen passet meg ikke, forteller Rubio.

- Tok en sjanse Det forteller også statistikken i den grønne- og hvitstripete drakten. Ett mål på elleve kamper var ikke nok til fast plass på laget. Løsningen ble et utlån til rumenske Pandurii Târgu Jiu i fjor. Et opphold som heller ikke ble noen suksess.

I søken etter mer spilletid valgte derfor mannen med tre kamper for Chiles A-landslag, og som, uten sammenligning for øvrig, kan minne om Manchester City-spiss Sergio Agüero i spillestilen, Sandnes som sitt neste stoppested.

Noe byens trener i dag er svært glad for.

- Diego hadde en nedadgående formkurve, og hadde ikke spilt førstelagsfotball på lang tid. Det gjorde at det var få interesserte klubber inne i bildet. Da Diego sa at han ønsket seg til oss, var det en sjanse vi var villige til å ta, sier Andersen om låneavtalen som strekker seg ut sesongen.

Kan bli toppscorer Sandnes Ulf-sjefen mener de tok en sjanse. Noen vil kanskje synes det høres rart ut, men for en klubb med begrensede ressurser er betydningen av å treffe med signeringene enorm. Da Rubio ankom Sandnes for et par måneder siden, var det i en rusten forfatning.

- Jeg vil gi honnør til Diego for måten han har tatt tak i den fysiske biten. Han har jobbet steinhardt for å komme opp på det nivået som kreves for å levere i Tippeligaen. Nå er han der, og kan bare fortsette i samme stil, sier Andersen.

FORNØYD MED SPISSENE: Sandnes Ulf-trener Asle Andersen kalte gårsdagens tap for utilgivelig, men det forhindret ham ikke fra å være meget fornøyd med prestasjonene til Diego Rubio og Marius Helle.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FORNØYD MED SPISSENE: Sandnes Ulf-trener Asle Andersen kalte gårsdagens tap for utilgivelig, men det forhindret ham ikke fra å være meget fornøyd med prestasjonene til Diego Rubio og Marius Helle. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Gjør Rubio det, ser ikke Andersen noen grunn til at spissen ikke kan blande seg inn i toppscorerkampen.

- Hvis vi tar det trøkket som vi hadde mot Brann med oss videre, bør han ha like gode muligheter som andre til å komme opp på ti til 15 scoringer.

Et radarpar Etter kampen i går var den talentfulle unggutten ettertraktet av de fleste mediene på Sandnes stadion. Det var etter et oppgjør hvor han og spissmakker Marius Helle herjet med Brann-forsvaret.

- Marius er enkel å forstå. Han er en fantastisk spiller. Jeg synes vi viste mye fint, men det var ikke nok, for vi vant ikke, sier Rubio.

Spissmakker Helle syntes også det var surt å miste to poeng da Kristoffer Larsen vartet opp med en drømmecoring ni minutter før full tid, noe som fastsatte sluttresultatet til 1-1. Han var likevel rask med å returnere de rosende ordene.

- Diego er en veldig smart spiller, som er god til både å møte og stikke i bakrom - noe jeg også kan. Når vi varierer slik, vil det skape problemer for motstanderne. Jeg synes ting fungerte bra mellom oss, sier Helle til Dagbladet.

VAR GOD: Marius Heller og Diego Rubio kan fort vise seg å bli et radarpar. Ting har i alle fall tydet på det i oppgjørene mot Lillestrøm og Brann.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
VAR GOD: Marius Heller og Diego Rubio kan fort vise seg å bli et radarpar. Ting har i alle fall tydet på det i oppgjørene mot Lillestrøm og Brann. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Etter at de begge tok ettertrykkelig vare på sjansen i sine første starter for året, håper den tidligere Bryne- og Stabæk-spissen å få nye muligheter i tospann med Rubio fremover. Det ønsket får Helle etter alle solemerker oppfylt, for Sandnes Ulfs trener lot seg begeistre av det han så.

- Det var utrolig kjekt å se måten de kombinerte på. De var flinke til å holde på ballen og til å sette hverandre opp i gunstige posisjoner. Vi så at vi hadde et spisspar som virkelig kan gjøre det bra for oss i Tippeligaen, sier Andersen.

SPENSTIG: Sandnes Ulf-spiss Diego Rubio har en rå fysikk, noe han viste prov på da han hoppet høyere enn alle i denne situasjonen mot Brann. 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SPENSTIG: Sandnes Ulf-spiss Diego Rubio har en rå fysikk, noe han viste prov på da han hoppet høyere enn alle i denne situasjonen mot Brann. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer