Tror Solér kunne reddet Brann

BERGEN (Dagbladet): Raymond Kvisvik (27) refser nå bergenserne som viste Erik Solér en kald skulder da han ymtet frampå om at han gjerne ville overta Brann.

Kvisvik tror Brann kunne ha unngått den sportslige og økonomiske hengemyra med Solér på laget.

Ingen i Brann-systemet, inkludert Raymond Kvisvik, vil med reine ord si at bergensklubben er i krise etter fire kamper, ni baklengs, to forlengs og ett poeng.

- Men det er ikke veldig lenge til det begynner å likne krise, medgir Kvisvik, som spiller sin siste kamp for Brann om to uker. Østfoldingen framstår som lojal både overfor medspillere og treneren. Han vil ikke peke ut enkeltspillere og gi dem skylda for sesongstarten, som er den dårligste for bergenserne siden 1988.

- Hele laget må gå i seg selv, bedyrer han.

Om trener Teitur Thordarsons disposisjoner har han følgende å si:

- Jeg respekterer de valgene han gjør.

Sammenheng

Kvisvik ser sammenhengen mellom Branns skrale økonomi og ditto sportslige resultater. Problemets kjerne ligger nemlig, ifølge Kvisvik, i at Brann har en altfor dårlig spillerstall. Og når klubben ikke har penger, så må stallen fylles med talentfulle, billige, men akk så urutinerte spillere fra 2. og 3. divisjon. Selv om førstelaget stort sett er det samme som i fjor, mener venstrevingen at laget er helt avhengig av kvaliteten på den totale troppen.

Kvisvik legger ikke skjul på at han tror mye kunne vært annerledes om Erik Solér ikke hadde blitt møtt med en iskald skulder i Bergen da han i fjor vår sa han ville kjøpe Brann. Daværende Brann-formann Harald Andersen uttalte blant annet at han trodde utspillet var et PR-stunt fra Solérs side. Erkebergenser Bjarne Rieber, som har blitt styrtrik blant annet på Toro-supper, gjorde det klart at Brann skulle eies og drives av bergensere. Solér ble altså holdt på minst en armlengdes avstand. I dag har han i stedet plassert pengene sine i Start.

Trenger penger

- Det er ingen tvil om at Brann trenger penger. Det var veldig mange som skrek at Solér aldri skulle få overta Brann. Det virket som et folkekrav fra bergenserne at den dumme østlendingen ikke skulle få innpass i klubben. Jeg mener Solér kunne tilført Brann ganske mye. Det hadde kanskje vært en idé om han tok over Brann? under Kvisvik i dag.

- Bare se på Start. Det ser jo ut som om han har bidratt med en god del der allerede.

- Hvordan går det med Brann etter at du og Thorstein Helstad forsvinner?

- Det kan vel neppe gå verre enn det har gjort så langt, svarer han med et smil.

REISER SNART: Raymond Kvisvik spiller sin siste kamp for skadeskutte Brann 16. mai. Han mener mye kunne vært annerledes i Bergen om bergenserne ikke hadde avvist Erik Solér da han ønsket å kjøpe Brann.