Young Boys - Manchester United, tirsdag 18:45.

- Tror Solskjær har lært

Forrige sesong endte Champions League-eventyret med skuffelse. Nå kan Ole Gunnar Solskjærs (48) United bli en stor trussel.

TILBAKE I UNITED: Cristiano Ronaldo snakket om Ole Gunnar Solskjær i sitt første intervju med Manchester United. Video: @manchesterunited Vis mer
Publisert

Manchester United har havnet i gruppe med Young Boys, Villarreal og Atalanta denne sesongen.

- De skal jo helt klart videre fra den gruppa. Det føler jeg meg 100 prosent sikker på, sier Øyvind Alsaker, fotballkommentator i TV2, til Dagbladet.

Gruppespillet starter med en bortetur til Sveits og forventningene er store før oppgjøret.

- I morgen venter det svakeste laget i gruppa og den bør de ta greit. De skal være så store og mektige at dette er lag de skal slå, sier han.

Deretter står Villarreal og Atalanta for tur.

- Atalanta og Villarreal er gode lag for all del, det blir ingen walkover, men jeg tror Solskjær lærte av exiten forrige sesong.

På papiret har Manchester United fått en «enklere» gruppe enn flere av de andre gigantene.

- Vi spiller i Champions League og er kommet i en slags «Europa League-gruppe». Nå er jeg litt slem mot både Villarreal og Atalanta, som har vist at de kan slå de beste tidligere, sier Dag Langerød, redaktør for United.no, til Dagbladet.

SIUUUU: Cristiano Ronaldos feiring har blitt berømt. Hvorfor gjør han det? Vis mer

- Kan gå hele veien

Vi må tilbake til tida før Ronaldo forlot klubben og 2008 for å finne sist gang rødtrøyene vant det gjeve Champions League-trofeet. Da havnet selvfølgelig den portugisiske superstjerna på scoringslista.

- Du skal ikke avskrive dette United-laget denne sesongen, og de kan absolutt gå hele veien. Men det er mye som må stemme, sier Alsaker.

Langerød tror Solskjærs menn kan returnere til toppen med Ronaldo på laget:

- Med en sånn kvalitetsspiller er det enkle svaret ja. Selvsagt kan han endre alt, men uansett hvor god og rå han kan være så må hele laget levere. Han har ikke vunnet CL med Juventus og forrige sesong vant de heller ikke ligaen.

Begge Champions League-finalistene forrige sesong maktet ikke å beseire Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

- Jeg føler Solskjær har et bedre lag denne sesongen. Forrige sesong ble Chelsea mestere, men United møtte de to ganger uten å tape. Det samme med finalist Manchester City som det ble seier og uavgjort mot i ligaen. Toppnivået til United er veldig høyt, men de må luke bort bunnivået som har vært for lavt tidligere.

ARRESTERER JOURNALISTEN: Ole Gunnar Solskjær var som vanlig i godt og spøkefullt humør da han møtte pressen. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Ronaldo kan avgjøre

Under Solskjærs ledelse har United sviktet i gruppespillet i Champions League og seinest i mai ble det finaletap i Europa League.

- Jeg tror de kan snu på dette. Mulighetene blir større når laget blir bedre. Det er åpenbart at Ronaldos ankomst kan avgjøre slike kamper og jeg blir ikke overrasket om Ronaldo er toppscorer når det telles opp i mai måned, sier Alsaker.

Cristiano Ronaldo har vist gjennom hele karrieren at han kan være tunga på vektskåla. Hittil i karrieren har Ronaldo løftet Champions League-bøtta ved fem anledninger og scoret elleville 135 mål i turneringa.

- Han viste jo klasse allerede mot Newcastle. Som jeg har nevnt tidligere ble han toppscorer i Serie A for fire måneder siden og delt toppscorer i sommerens EM, sier Langerød og fortsetter:

DEN HJEMVENDTE SØNN: Cristiano Ronaldos comeback i den røde trøya endte selvfølgelig med jubel. Nå håper United-fansen at han skal finne målformen i Champions League. Foto: Rui Vieira/AP Photos
DEN HJEMVENDTE SØNN: Cristiano Ronaldos comeback i den røde trøya endte selvfølgelig med jubel. Nå håper United-fansen at han skal finne målformen i Champions League. Foto: Rui Vieira/AP Photos Vis mer

- Hvis United blir et godt lag rundt Ronaldo kommer han til å score bøttevis i Premier League og Champions League.

Superstjerna ga fansen en beskjed før sin Champions League-retur i Manchester United-drakt.

- Våre sinn er allerede innstilt på Champions League-kampen. Jeg kan ikke annet enn å takke fansen vår for den fantastiske mottakelsen de ga meg og gutta på Old Trafford. Fantastisk støtte som gjør jobben vår litt lettere, sa portugiseren før oppgjøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer